Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Масираната операция по проверка и изземване на документи и компютри в сградата на община Стрелча от екипи на Икономическа полиция от областната полицейска дирекция в Пазарджик продължава и в момента, потвърди говорителят на дирекцията Мирослав Стоянов. Както вече съобщихме, полицейската акция започна тази сутрин.

По неофициална информация операцията е организирана по неотложност след подадени сигнали за нарушения на законодателството срещу кмета на Стрелча Стойно Чачов.

Полицията и прокуратурата са били сигнализирани от ръководен служител от администрацията, който наскоро е бил освободен от длъжност, научи " 24часа". Отделно от това сигнали срещу кмета имало подадени и от общински съветници.

Обект на проверката е документацията, свързана с реализирани проекти в общината и издирване на документи с невярно съдържание. От няколко месеца кметът Чачов е проверяван и за ремонта на местна детска градина, но според запознати нарушения при изпълнението на този проект не са били открити.

От окръжната прокуратура в Пазарджик съобщиха, че в община Стрелча се провежда операция, но резултатите от нея ще бъдат съобщени на по-късен етап. Към момента, във връзка с полицейската операция, задържани лица и такива с повдигнати обвинения няма. Кметът на Стрелча Стойно Чачов не бе открит за коментар. Той е първи мандат кмет на малката средногорска община, като за местните ибори през 2015г. беше издигнат от АБВ.