Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

След одобрено от съда споразумение, постигнато с Русенска окръжна прокуратура, мъж бе осъден за държане на над 100 грама кокаин. Обвиняемият А. Й. се признал за виновен за това, че на 22 август 2018 г., в гр.София, по пътя от столицата и в Русе, без надлежно разрешително, издадено по реда на Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, е държал, с цел разпространение, високорисково наркотично вещество - кокаин с общо нетно тегло 100,1877 грама, на обща стойност 12 491,81лв. - престъпление по чл.354а от НК.

За извършеното деяние обвиняемият е бил осъден на една година лишаване от свобода, което да се изтърпи при първоначален общ режим. Наложена му е и глоба в размер на 3 000 лв. Обвиняемият е бил задържан в Обединено Кралство Великобритания, във връзка с изпълнението на издадената от Окръжна прокуратура-Русе по настоящото наказателно производство европейска заповед за арест.

Наркотичните вещества /кокаин/, предмет на престъплението, са отнети в полза на държавата. Споразумението има последиците на влязла в сила присъда.