Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

За разликата между "откраднатото" знание и листовката.

Когато бях дете, темата за секса не ни беше нито чужда, нито табу. Познанието обаче - в онези праисторически времена - го носеше Магделена под формата на преписани на ръка страници от "Мъжът и жената интимно". Дори не смееше да донесе книгата, а върху тетрадката пишеше: "Домашна работа по литература". Първите три страници камуфлажно започваха с нещо за баба Илийца.

През междучасията четяхме едни такива потайни неща и ставахме ужасно големи! Представяхме си със стиснати очи тези работи, защото картинки липсваха.

Разликата между това младежи в наши дни да ровят в интернет и да научават "всичките тайни за онея неща" и да им бъде връчена листовка с инструкции как да правят секс, когато станат гейове, е в институционалността.

Тая работа с листовките разрушава правото на дребно откривателство, независимо за коя част от интересите на младия човек се отнасят. Целенасочените уроци по техники в секса в училище унищожават малкото вълнение първо да усетиш нещо непознато, тревожно и вълнуващо и едва после да разбереш неговата биохимия и технология на изпълнение.

Преди два дни директор на училище обобщи по тъжен начин резултатът от това информационно изнасилване: момиченцата във втори и трети клас вече не смеели да вървят хванати за ръчичка, за да не ги обвинят, че са "обратни".

"Голямото познание" наруши простата потребност от детска близост - искрена, непреднамерена, честна.

Дали листовките ще намалят случаите на ХИВ? Сред осмокласниците? Ами онези в десети клас?

Някак случайно се появи първо тестът от Европа (идея на някой европеец, явно) дали учениците се считат за момче, момиче, нещо друго или няма да кажат. После, отново погрешка, се пръкнаха листовки, които нагледно показват любовните практики между мъже. Как не сбъркаха листовките да са за секса между мъж и жена? Или листовка колко е важно да не пребиваш до смърт по-слабите от теб!

"Любов без последствия" е заглавието на листовката. Сякаш не стига това, че на осмокласниците се обясняват сексуалните техники на хомосексуалните, а се дава и обещание: "Няма нужда любовта да е отдадена, отговорна, дълговечна. Тя е игра, гъдел и мушкане и не носи никакви последствия! Важно е само как се слага презерватив!"

Любовта без последствие е да си харесаш коте, куче и после да го изхвърлиш на улицата. Любовта без последствие е да

Обяснението, че лекарските кабинети в училищата не са на подчинение на директора и училищните сестри могат да извършват подривна дейност, като мятат насам-натам про-гей листовки е обидно и срамно.

Докато църквата ни проявява пълно разбиране към раздаването на шамари към децата; любовта и всичко свързано с нея вече се свежда до задължението да решиш дали всъщност ти харесва как си роден или искаш да си нещо трето, за 2018 година в България 35 жени са били убити от мъжете си като финал на дълго, безспирно и систематично насилие. Сред тези жертви броим и едно бебе, убито от любящия си баща, който първо застреля майката.

Политиките на ЕС, свързани с икономика, граници и закони не могат да разрушават националния суверенитет, който се отнася до психическите устои на цялата ни нация.

Длъжни сме да защитим правото на децата да бъдат деца и да открият тръпката на първото влюбване, преди някой да им връчи банан и презерватив и да засича с хронометър скоростта на действие.