Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

29-годишна служителка на клон на банка в Дулово е задържана за присвояване на чужди парични средства в особено големи размери. До момента е установено, че чрез неистински документи е прехвърлила по сметки на свои близки, а след това към нейната 188 000 лева и то за период само от няколко месеца – от септември миналата година до момента.

Парите са били усвоени от сметката на един вложител на банката. Възрастна жена, която не е разбрала, че има липси. В момента текат проверки дали не са били ужилени и други клиенти на банката.

„Банкерката” е подготвяла фалшиви платежни, които е обработвала, тогава, когато колегите й работещи на каса не са били на работното си място, като е използвала техните акаунти за достъп до системата. Самата тя е била служителка в т. нар. „фронтофис”.

Банковата служителка е била задържана в четвъртък, за срок до 24 часа, като късно вечерта е била настанена в Инфекциозно отделение на Силистренската болница. Затова и й наложена парична гаранция от 10 000 лева и забрана да напуска страната, съобщи окръжния прокурор на Силистра Теодор Желев.

На лицето е повдигнато обвинение за извършено престъпление по смисъла на член 203 от НК за извършено длъжностно придсвояване в особено големи размери , които представляват особено тежък случай. Наказанието, което предвижда закона е лишаване от свобода до 20 години.

Престъплението е било установено чрез вътрешните механизми за сигурност на банката, след което материалите са били предадени на прокуратурата, а тя от своя страна е образувала досъдебно производсво и е предприела необходимите процесуални действия включващи разпити на лица и съответно повдигане на обвинение.