Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

На 22 януари 2017 г. Румен Радев встъпи официално в длъжност и прие президентсткия пост от предшественика си Росен Плевнелиев.
На 22 януари 2017 г. Румен Радев встъпи официално в длъжност и прие президентсткия пост от предшественика си Росен Плевнелиев.

Десислава в задочен спор с Борисов, но той визирал като първа дама Елена Йончева

Румен Радев ще отчете втората си година като президент следващата седмица, разкриха от “Дондуков” 2. Така де факто държавният глава ще изчака конгреса на БСП на 26 януари, преди да застане пред медиите за отчетната си пресконференция.

Встъпителната реч на Радев пред 43-ия парламент бе на 19 януари 2017 г., но официално той прие поста от предшественика си Росен Плевнелиев на днешната дата - 22 януари, преди 2 г.

Причината за забавянето на отчета няма нищо общо с БСП, а е заради натоварената програма на държавния глава, обясниха от “Дондуков” 2. Радев няма много публични прояви от Нова година насам, но програмата му била наситена с ежедневни срещи по различни теми.

Междувременно съпругата на президента Десислава влезе в задочна полемика с премиера във фейсбук. Тя се разпозна в думите на Бойко Борисов, който на националната среща на ГЕРБ в неделя критикува своите, че когато ги атакува “първата дама”, ѝ отговаря само Тома Биков. Оказа се обаче, че премиерът е визирал Елена Йончева - настояща соцдепутатка, но бивша половинка на експремиера, сега президент на ПЕС Сергей Станишев.

“Това надминава и най-смелите фантазии. Лидерът на управляващата партия да се занимава със съпругата на президента при откриване на предизборната им кампания. Съзирам причинена болка. На подсъзнателно ниво ;) Не разбирам каква е моята вина”, написа в неделя Радева. Репликата я навела на мисълта, че “в предстоящата надпревара ще има най-вече нападки срещу президента вместо истинско политическо състезание”. Тя пусна песента на алтернативната рок група Muse - Dig Down. А щом разбра, че се е припознала напразно в думите на Борисов, написа, че не ѝ остава друго, освен да ближе раните на нараненото си его.