Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

32-годишен мъж е бил задържан за притежание на наркотици, след като е бил заловен от полицията да управлява автомобил с различни регистрационни табели, съобщиха он ОД на МВР-Русе. Около 14:30 часа във вторник, на бензиностанция на бул. „Липник“ в дунавския град е бил забелязан автомобил с поставени две различни регистрационни табели.

Екип полицаи от Второ РУ установили при проверката, че въпросната кола е от марката БМВ и се управлява от 32-годишен мъж от Русе, а с него в автомобила на предната седалка е пътувала 18-годишно момиче. Униформените служители на реда констатирали, че поставените табели отпред и отзад на БМВ-то са с русенски регистрации, но с различни номера и от различни серии.

На местопроизшествието била изпратена дежурна оперативна група, която да извърши оглед на място и да документира случая. В хода на последвалите полицейски и процесуални действия в колата били открити наркотици и газов пистолет. Автомобилът и пътуващите с нега били отведени във Второ РУ. При личен обиск на мъжа, в дрехите му полицаите намерили две прозрачни стъклени лули, полиетиленов плик със зелена тревна маса и друг плик с вещество, под формата на кафява бучка. По-късно в жилището му в Русе било извършено претърсване и изземване, при което били открити и две топчета метаамфетамин, съцветие зелена тревна маса и електронна везна. 32-годишният мъж е бил задържан в ОДМВР – Русе.

По случая е образувано досъдебно производство, като е уведомен дежурен прокурор.

Работата по него продължава, предстои уточняване на количествата и вида на откритите вещества, както и извършването на други процесуални действия, уточнниха от полицията в Русе.