Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Архив
Снимка: Архив

Окръжна прокуратура – Русе е внесла в съда обвинителен акт срещу шофьор, нарушил правилата за движение по пътищата и причинил смърт на пешеходка, съобщиха от правораздавателната институция.

Обвинението срещу К.А. е за това, че на 20 февруари 2017 г. в гр. Русе, на бул. „България“, в района на бензиностанция, при управление на лек автомобил „Фолксваген Голф”, той е нарушил правилата за движение. Като водач мъжът е бил длъжен да намали скоростта и в случай на необходимост да спре, когато възникне опасност за движението, като по непредпазливост причинил смъртта на З. С. Става дума за престъпление по чл. 343, вр. чл. 342 от НК.

Движейки се с автомобила си по бул.“България“, обвиняемият се включил в дясното платно за движение в посока към гр. София, като преминал по цялата дължина на ускорителната лента. Въпреки ограничената видимост, той увеличил скоростта на автомобила на около 75 км./ч., при разрешената за този участък скорост до 70 км./ч. В началото на включването си в дясното платно за движение, обвиняемият забелязал намираща се по-напред пешеходка З. С. За да избегне удара с нея, шофьорът рязко извил волана надясно, като се ударил в мантинелата. От своя страна З. С., за да се предпази, се отдръпнала, но независимо от това, автомобилът ударил със средата на предната си част пресичащата дама.

От удара жената получила множество и тежки травматични увреждания, несъвместими с живота, което довело до настъпването на смъртта й на място. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.