Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

И така, предлагам на дневен ред да върнем пътно-транспортната обстановка в София.

Забелязвам от едно известно време, че традицията да се дава мигач, еле па да се пускат аварийки, е умряла някъде на входа на столицата. Няма точни данни къде е погребана, но вероятно е някъде около Горублянското ханче - там, твърдят възрастни очевидци, за последен път преди около 6 години, е видян водач на МПС, който, моля ви се, ПУСНАЛ ДЕСЕН МИГАЧ.

Не се знае какво се е случило с него, след като е пуснал мигача, защото останки от него - и от мигача - не са намерени, но аз вярвам, че някой ден, след като бъде намерена Жълтата маймуна в Царичина, ще бъде открит и този последен стожер на цивилизованото шофиране. Дотогава обаче шофирането в този град ще продължи да се осъществява на база условни рефлекси и задължителната дневна астрологична карта.

Давам пример: Тръгваме например от мястото, на което сме паркирали, и пред нас, в ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ, в движението се включва беемве. Хубаво беемве, не някое утрепано, да кажеш - не. Хубаво, голямо, новичко и тежкарско - като танкер за нефт и също толкова бавно. Кара си, човекът, носи се плавно и дава вид, че а-ха ще спре и дори МОЖЕ БИ си търси място за паркиране, но това, разбира се, остава само в сферата на вашите догадки.

И вие се влачите отзад, и няма какво да направите много-много, освен в този сюблимен момент да отворите астрологичната карта и да проверите дали ВИ СЕ ДАВА ОТ НЕБЕСАТА в дванайсет часа и петнайсет минути на обед, на ъгъла на булевард Витоша и Пенчо Славейков, черно беемве да даде мигач или да НЕ даде мигач.

Важно е да проверите хубаво дали беемвето ви се дава в третия дом на комуникациите и кратките пътувания или в седмия дом на враговете, за да не стане така, че вие да си помислите, че ще ДАДЕ мигач, а то да се окаже, че НЯМА ДА ДАДЕ, и вместо това ще спре внезапно, така че да го ударите, и после от него ще изпълзи някой, който ще ви избие зъбите с метален прът, което, както и да го погледнете, си е вражеска атака, и после айде търси пари за импланти, вместо да купите на детето пуловер за Коледа. Въобще, ето така си стават проблемите - от едното неумение да се четат правилно астрологичните карти.

Същото се отнася и до Мерцедесите, особено тези, които бавно и тържествено кръжат около Нерото (където има и две пешеходни пътеки, една до друга - едната е ВИП, за НЕРОТО, другата е за селяните от околните сгради).

Та, Мерцедесите, които обикалят там, според мен фабрично са с деактивирана функция за пускане на мигачи и аварийки или просто това е някаква авангардна иновация - коли без мигачи. А ако все пак не е иновация, значи шофьорите им е трябвало да правят тежък избор между това да им останат пари да ядат в ресторанта или да си турят мигачи на Мерцедеса, и накрая са си казали - ебал съм ги и в мигачите, важното е да имам за блек ангъс. И са си поръчали колите без мигачи.

И ако това е така, приятели, ако въпросът стои така и опира до едното телешко и единия залък, еми тогава аз съм готова да направим една акция, една обществена кауза, и да съберем по дванайсе лева на човек, и да им купим на тия хора по едни мигачи. Щото не е па чак толкова много - дето се вика, две кутии цигари са. Помислете и айде да решим.

От фейсбук