Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пострадалата жена КАДЪР: bTV
Пострадалата жена КАДЪР: bTV

Стабилно и без опасност за живота е състоянието на 44-годишна русенката, приета в Отделението по пластично-възстановителна и естетична хирургия на УМБАЛ „Медика Русе“, след инцидент, при който е получила изгаряния по крака си. Това съобщи доктор Наско Тютюнджиев от Отделението по пластично-възстановителна и естетична хирургия на лечебното заведение.

Жената е със 17-18 % изгаряния от втора степен по десния крак. „Пациентката постъпи при нас в събота вечерта около 19.30 часа, с изгаряния на десния крак, вследствие на падане в шахта с вряла вода. Тя беше в тежко състояние и в шок от болката. Беше обработена под обща анестезия и настанена в Отделението по пластично-възстановителна хирургия“, коментира д-р Тютюнджиев. По думите му фактът, че близките на пациентката веднага са я обтрили със сняг, е предотвратило по-сериозните поражения. Предстои на пациентката да бъдат направени обработвания и превръзки. По думите на доктор Тютюнджиев, възстановяването ще продължи известно време. Жената пострада, след като пропадна в необезопасена дупка, получила се при авария на „Топлофикация Русе“.

Инцидентът станал в съботната вечер в градинката срещу блок „Калман“ в русенския квартал Изток. В резултат на авария в междублоковото пространство се образувала значителна по размер дупка, от която се стелела пара, която не била обозначена. Поради намалената видимост жената не видяла опасността и попаднала в пълната с гореща вода дупка. Мъжете, които били с нея, бързо я извадили и натъркали раните й със сняг. Преминващи наблизо граждани телефонирали на 112, на мястото на инцидента били изпратени екипи на Спешна помощ и на полицията. С линейка пострадалата жена била откарана в УМБАЛ „Медика“, където е единственото в региона отделение за лечение на изгаряния. След инцидента мястото било обезопасено с ленти, но горещата вода продължава да извира и стига до близката детска площадка. От „Топлофикация” обещават, че ще отстранят аварията през следващата седмица