Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Автобус с деца е катастрофирал в Русенско, събщиха от МВР в дунавския град. В 14:28 часа на тел. 112 е постъпил сигнал за възникнал пътен инцидент между бус и ученически автобус по пътя между селата Пиперково и Джулюница.

На местопроизшествието веднага са изпратени екипи на районното управление в гр. Бяла, районната служба „ПБЗН“ в града и Спешна помощ.

Според първоначалната информация, бус „Форд Транзит“, управляван от 20-годишен водач, е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е блъснал челно с ученически автобус „Ситроен“, воден от 62-годишен шофьор. Автобусът е превозвал ученици от учебно заведение в гр. Бяла.

За щастие, двете возила са се движили бавно, затова въпреки челния удар, не се е стигнало до по-сериозни рани. Екипът на Спешна помощ е откарал две от пътничките в автобуса - момичета на 15 и 17 г. за преглед в МБАЛ – Бяла, а впоследствие за оказване на медицинска помощ е отведен и 20-годишен пътник от буса.

Едното от децата е с натъртвания, а другото с фрактура на носа. На мястото на инцидента пристигнал и директорът на професионалната гимназия в Бяла Пламен Велев.С момичетата се е срещнал и психолог.

Опасност за живота им няма, но не се изключва вероятността пострадалите деца да бъдат транспортирани до УМБАЛ “Канев” в Русе.

Местопроизшествието е запазено от полицията. Предстои изясняване на причините и обстоятелствата, при които е възникнало пътно-транспортното произшествие.