Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иван Гешев.
Иван Гешев.

Заводът "Полимери" е бил "обезкостен", а пари от сделки са отивали в офшорни фирми на семейство Баневи, вместо да постъпват в сметки на завода. Това съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев на брифинг пред журналисти днес. Той обясни, че по настоящото дело работата е започнала преди месец и към него са присъединени 4 стари дела. Има данни, че освен "Полимери" са източвани още 2 компании, посочи Гешев.

Той обясни, че делото е образувано сега след справка от Главна дирекция "Национална полиция". В дома на Баневи в една от стаите са намерени документи за офшорни фирми. "Предполагаме, че там са постъпвали пари, които е трябвало да отидат в сметките на полимери", посочи Гешев. Той обясни, че в имението на семейството имало множество злато и скъпоценности, а вратите били свръхмодерни. Наложило се от СДВР да викат спецотряда "Кобра" за отварянето им. Доари на тях им отнело 4 часа, заяви Гешев.

Той обясни, че за момента са обвинени единствено Николай и Евгения Баневи, които бяха задържани в Ница в петък. Възможно било обаче да бъдат привлечени и други лица към наказателна отговорност.  ако се съберат достатъчно доказателства срещу тях.