Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

КУРИОЗ: Парк, Най-ниският на терена, вкара победния гол с глава!
КУРИОЗ: Парк, Най-ниският на терена, вкара победния гол с глава!

 

Манчестър Юнайтед е на върха в класирането във Висшата лига след победа с 1:0 като домакин над досегашния лидер Арсенал.


Единственият гол вкара кореецът Парк Джей Сунг с глава в края на първото полувреме. Юнайтед е първи с 34 точки, следват Арсенал и Манчестър сити с по 32. Манчестър има и един мач по малко от преследвачите.


Димитър Бербатов остана резерва в дербито, въпреки, че в последния кръг от шампионата вкара пет гола на Блекбрън за успеха със 7:1.
"Понякога мениджърите трябва да взимат решения, които са несправедливи спрямо някои играчи. В случая реших да не използвам Бербатов, а да заложа на тактика с един напаадтел. Това ни донесе успех в последните двубои срещу Арсенал", заяви треньорът на Манчестър Алекс Фергюсън.


Победата на домакините можеше да бъде и по-убедителна, но Уейн Руни изпусна дузпа през второто полувреме. Ударът му мина над гредата.
В следващия кръг, на 19 декември, Юнайтед гостува на шампиона Челси.

След двубоя

Алекс Фергюсън:
"Ние бяхме длъжни да играем добре тази вечер и се справихме отлично.
През първата част играхме чудесно, но през втората трябваше да се справим по-добре при контра атаките. Защитата ни действаше убедително, те вече навлизат в оптимална форма".

Арсен Венгер:
Манчестър се защитаваше много добре, но качеството на играта, като цяло, не беше високо. Ние не бяхме достатъчно бързи и съобразителни при положоенията, които създадохме. Това улесни тяхната защита, но също така навреди на качеството на мача.


Арсен Венгер
Арсен Венгер
Алекс Фергюсън
Алекс Фергюсън