Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

1. Добре оформена и хармонична брадичка - увереност.
2. Вежди разположени близо над очите - недоверчивост.
3. Изразени хоризонтални бръчки - потенциал за успех.
4. Отвесна линия между веждите - критичност към околните.
1. Добре оформена и хармонична брадичка - увереност. 2. Вежди разположени близо над очите - недоверчивост. 3. Изразени хоризонтални бръчки - потенциал за успех. 4. Отвесна линия между веждите - критичност към околните.

 

Една наука, която има и български корен, чрез Петър Дънов, навлиза мощно в тръстовете за политически анализи по света, а вече и у нас.
"Все по-често работодатели се интересуват дали даден кандидат за работа е подходящ за даден пост, според начина, по който изглежда. Налага се да използваме услугите на специалисти френолози и физиогномисти, за да можем да удовлетворим тези изисквания. Това е и основната причина от кандидатите да се изискват снимки, дори, когато официално посочената причина да е друга", признава Преслав Филипов, служител във водеща компания за подбор на персонал.
"Науката

френология

 е доста оспорвана, но има немалко примери, които доказват, че формата на черепа и чертите на лицето издават важни черти от характера. Както и дали дадена личност е подходяща за определен пост или политическа роля. Когато става дума за преки избори, едва ли е случаен фактът, че в 90 на сто от случаите в цялата история на Америка, печели този кандидат за президент, който е по-висок, по-едър, с по-ярко изразени черти на лицето и овал на черепа", обяснява Димитрина Митова, един от малкото хора в България, която се занимава с френология.
Казва, че в последно време доста бизнесмени я търсят за съвет, преди да назначат някого на работа.
Години на ред Митова изучава френологията и физиогноматиката.
"Двете науки се базират на стара теория на д-р Франц Йосиф Гай. Представена е за първи път във Виена през 1796 г. Изследвания на Гай показват, че

начинът на мислене

се отразява на формата на мозъка, което от своя страна води до промяна във формата на човешкия череп. Така се създават неравности по неговата повърхност. Често френологията се съчетава с физиогномиката. Това е метод за анализ по чертите на лицето. Те се изменят с годините, което отразява и промените, които неизбежно се случват в характера на човек. Древни учени като Питагор, Сократ, Хипократ и Аристотел са изследвали тези науки", казва Митова.

Българските политици

също се издават без да искат. "Бойко Борисов има ярко изразени скули, което говори за човек, готов да преследва докрай целите си. Формата на челото му изразява добронамереност, въпреки привидната грубост. Свикнали сме да виждаме Бойко непрекъснато да влиза в някакви битки и политически спорове. Това, което убягва, е че всъщност е купонджия. В моменти, когато е сред близки хора той може да се забавлява без задръжки. Това се чете по формата на устните му и усмивката, която понякога се промъква на лицето. Носът му е правилен и добре оформен - знак за жизненост. Старателно крие своята вътрешна чувствителност", разкрива Митова.
За поетични наклонности на премиера разкрива пред "168 часа" и някогашният му преподавател по руски език Панайот Енчев. "Бойко беше страстен любител на поезията и можеше да рецитира наизуст руските класици. Свиреше и на акордеон", разкрива педагогът.
Президентът Първанов, въпреки, че му е

политически противник

също обича веселбите.
"Изписано е на лицето му и проличава зад сдържаната му фасада. Овалът на черепа говори най-ясно за една негова черта - интуитивност. Челото на Първанов разкрива човек с бърза реакция и добра преценка за хора и събития", разяснява Митова.
Съвсем различни са качествата на лидера на ДПС Ахмед Доган, които му позволяват да плува повече от 20 години в мътните води на българския преход. Високо чело, повдигнати вежди - това значи амбиции и способност за анализ. Тези качества го държат в политиката. Има една зона, точно над ушите, която при Доган е по особен начин издадена. Там е закодирано самовлюбеност, агресия и подмолност. Доган е корестолюбив, алчен дребнав", категорична е френоложката.
Според нейния анализ финансовият министър Симеон Дянков трябва по-скоро да се насочи към научна работа и да не опитва да бъде ръководител. "Неправилен овал на черепа, тънки устни,

щръкнали уши

За съжаление Дянков няма качества на лидер. Той е усърден и работоспособен. Може да стане преподавател. Но не е далновиден и е неспособен да взима адекватни решения", категорична е Митова.
Според френоложката компания в научните среди може да му прави социалистическият лидер Сергей Станишев. "Няма място в политиката. формата на черепа показва, любознателен и умен човек, с добри ораторски способности. Той е общителен и добронамерен, може да има добри успехи в социалната сфера. Челото му е по-скоро на философ, отколкото на политик. Очите му издават капризно дете. Добрата новина за него е, че има време да порасне", обяснява Митова.

Путин помни много, Обама е шегаджия

Феноменална памет се крие зад челото на руския премиер Владимир Путин. "Слепоочията му издават човек с аналитичен ум и феноменална памет. Това се потвърждава и от леко издадената област между очите му", казва Димитрина Митова.
Черепът на американският президент Барак Обама е леко издължен. Това е типично за политици с добри лидерски способности. Обама има леко щръкнали уши като Симеон Дянков, което разкрива тяхно общо качество - работоспособност. За разлика от нашия Симеон, Лицето на Обама разкрива още аналитичност, воля и остроумие.

1. Продълговато лице - разсъдителност и пресметливост.
2. Изпъкналост над веждите - прецизност, ораторство.
3. Уши с добре развита средна част - упоритост.
4. Големи очи - стремеж към лидерство.
1. Продълговато лице - разсъдителност и пресметливост. 2. Изпъкналост над веждите - прецизност, ораторство. 3. Уши с добре развита средна част - упоритост. 4. Големи очи - стремеж към лидерство.
1. Скосена брадичка - труден и неуправляем характер.
2. Дълги вежди - висок интелект.
3. Горната страна на устните се отпуска надолу - инат.
4. Вирнат нос - несдържаност.
1. Скосена брадичка - труден и неуправляем характер. 2. Дълги вежди - висок интелект. 3. Горната страна на устните се отпуска надолу - инат. 4. Вирнат нос - несдържаност.
1. Устни - тънки, но изпъкнали - самомнение, тщеславие.
2. Заострени уши - хитър и прикрит.
3. Високо разположени вежди - целеустременост.
4. Очите са скосени надолу - решителност.
1. Устни - тънки, но изпъкнали - самомнение, тщеславие. 2. Заострени уши - хитър и прикрит. 3. Високо разположени вежди - целеустременост. 4. Очите са скосени надолу - решителност.
КОЛЕКЦИЯ: В Института по антропология в БАН са събрани са събрани за изследване десетки черепи, открити при разкопки.
КОЛЕКЦИЯ: В Института по антропология в БАН са събрани са събрани за изследване десетки черепи, открити при разкопки.