Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мястото на инцидента СНИМКА: Анелия Иванова
Мястото на инцидента СНИМКА: Анелия Иванова

Двамата арменци, които бяха задържани, след като стреляха по охранител в Пловдив, са осъждани, съобщиха от окръжната прокуратура в града. Сергей Х. е с три присъди за нанасяне на телесни повреди. Нападението над охранителя е извършил в изпитателния срок на последното му условно осъждане. Същото важи и за съучастника му Артур О. Той е в изпитателен срок за притежание на наркотици. Срещу арменците са повдигнати обвинения за опит за убийство. Сергей Х., който е на 28 г., е извършител, а Артур О., на 30 г. - помагач.

"Опитът за убийство е бил извършен след множество действия по приготовлението му - набавяне на оръжие, установяване местоживеенето на мишената, навиците и маршрутите й, набавяне на средства за маскиране, оставяне на телефоните на обвиняемите на значително разстояние от мястото на престъплението, придвижване с автомобил и незабавно оттегляне оттам по същия начин", уточняват от прокуратурата.

Обвиняемите са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, в рамките на които ще бъде внесено искане в съда за постоянен арест.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, което са извършили, е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна.

Разследването е в активна фаза, като са извършени огледи, разпитани са свидетели, назначени са експертизи.