Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Д-р Ирена Иванова. Снимка: Фейсбук
Д-р Ирена Иванова. Снимка: Фейсбук

Близките на д-р Ирена Иванова, която падна от 7-я етаж на блок 302 в столичния кв. Люлин-3 от няколко дни с призиви в социалните мрежи търсят дарители за рядката кръвна група 0 отрицателна. Майката на пострадалата лекарка Павлина Петрова, известна фризьорка от Враца, помоли всички да направят необходимото за спасяването на дъщеря й.

От петък вечерта лекарите в "Пирогов" се борят за живота на своята колежка от Враца и според тях има надежда за подобряване на състоянието на претърпялата подобна тежка злополука. Още не е ясно какво точно се е случило с лекарката от Враца и дали случаят е битов инцидент или опит за самоубийство.

Дарителската акция за набавянето на нужната кръв вече набра стотици дарители. Още в събота вечерта десетки непознати хора и колеги на пострадалата дариха кръв за д-р Иванова и количеството осигури спокойствие на лекарите при операциите на пострадалата. Ситуацията обаче все още е критична и предстоят поне още три животоспасяващи операции, за които ще е необходима нова кръв.

Всеки, който има възможност да дари от рядката група, може да го направи в спешното отделение на Александровска болница или в централната реанимация на "Пирогов" като посочи, че дарената кръв е директно за д-р Ирена Евгениева Иванова, съобщиха от семейството на борещата се за живота си лекарка и благодариха на всички, които се включиха в дарителската акция.