Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Архив
Снимка: Архив

Армията не е декор. Имаме армия, защото Българската армия е факторът, поради който има държава, каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов преди шестомайския парад в предаването „Събуди се“ по Нова тв.

„Тази година средствата за армията са със 150 млн. лв. повече, трябва да наблегнем на образованието в училищата да може младите хора да имат досег с армията макар дори на учебник“, добави министърът.

На днешния парад той каза, че ще участват „52 единици бронирана техника, 14 хеликоптери и самолети, 1600 военнослужещи“. Парад като за 140 г. Българска армия, посочи Каракачанов. Той обяви, че включването на македонска част в парада е знак за приятелство и добросъседство.

„Въпреки недоимъка на финансови средства през последните 28 г. Българската си изпълнява задълженията“, увери министърът. И посочи, че каквато и техника да има България, ако войникът не е морално мотивиран, резултати няма да има.

Каракачанов коментира и подписания договор за поддръжка на спартаните преди дни, заради който те пак ще полетят. „Да, сега е само един и ако за хуманитарни случаи“, допълни министърът и подчерта, че с него може да бъде прибрана онколболната Теодора от Истанбул, която ще лети от Бразилия до Турция на 8 май.