Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

l Най-тежкото е минало, но тепърва предстои борба - процедури, резултати, пластични операции, рехабилитация

l Десетки дариха кръв за операциите на Илиева у нас. “Бъдете винаги така Човеци”, благодари нейното семейство

Турски хирурзи вече имат грижата за трудното възстановително лечение на модела Кристин Илиева след претърпяната автомобилна катастрофа през март.

От близо десет дни Кристин и нейните родители са в Турция, където екип от експерти полага нужните усилия за нейното пълно оздравяване, научи "168 часа".

Вследствие на инцидента 20-годишното момиче бе със сериозна опасност за живота, имаше тежки фрактури и на двата крака и сериозни разкъсвания на десния, като бе подложено на няколко

изключително сложни операции.

Веднага след инцидента Илиева беше приета по спешност в УМБАЛ "Д-р Георги Странски" в Плевен, където й бе направена първата операция, а след това бе преместена във ВМА. Тогава рискът бе голям и специалистите, които отговаряха за състоянието на моделката, не се ангажираха

с точни прогнози и обещания.

Още в първите дни от борбата за живота и крака на Кристин тя бе поставена в медикаментозна кома. Както и в барокамера, за да се подава под налягане кислород до всички тъкани и органи в тялото й. По този начин там, където има наранявания и разкъсвания, се достига до изключително добър и бърз възстановителен ефект.

В хода на операциите й у нас красавицата имаше нужда от кръв, а нейните близки призоваха чрез социалните мрежи всеки, който има желание, да дари.

Само за няколко часа на тяхната молба откликнаха десетки приятели, познати и непознати.

"Днес толкова много хора

дадоха от кръвта си, а и от

душата си

за едно прекрасно момиче, което пострада в една нелепа катастрофа. Благодарим ви, че с ваша помощ помогнахте на Кристин, а и на други хора.

Бъдете здрави и благословени. Бъдете винаги така Човеци. Благодарим ви приятели от сърце и душа."

Това написа след успешната кръводарителска кампания семейството на моделката в нейната страница във фейсбук. Под поста чрез многобройни коментари се пожелава бързо оздравяване на Кристин, а въпросите на някои относно това как върви лечението й останаха без отговори.

В момента в южната ни съседка хубавицата преминава през поредната

важна медицинска процедура.

Затова на този етап нейното семейство предпочита да не дава информация за състоянието й, докато не станат ясни пълните резултати от работата дотук на нашите и чуждите лекари.

Последователите на Илиева в инстаграм все пак остават с впечатлението, че тя се чувства по-добре, защото на стори (бел.ред. - история на деня) известно време стоя нейна снимка със сладолед, на която тя изглежда

във видимо добро състояние на духа.

Само преди няколко дни Кристин сподели отново в инстаграм и кадър от болницата по повод рождения ден на баща си, като позира заедно с него и по-важното - стои на крака. Снимката е придружена с пожеланието "Нека Бог те благослови", но вече е изтрита от профила й. Причината се крие в това, че фотосът бе разпространен от медиите с обяснението, че състоянието на модела бързо се подобрява.

В същото време това, че тя вече може да стои изправена, не означава, че се е възстановила напълно. Нейните близки подчертават, че

това не е

съвсем така

и макар най-тежкото да е минало, на Кристин тепърва й предстои борба.

Със сигурност след основното лечение й предстоят поне няколко пластични операции, за да не остане по нея спомен от инцидента и най-вече за да се върне без проблем към ангажиментите си на професионален фотомодел.

"Това обаче не е нещо, след което човек може да е напълно такъв, какъвто е бил преди. За съжаление не е като да затвориш страницата и

кошмарът да приключи завинаги",

коментира пред "168 часа" няколко дни след катастрофата нейната агентка Радостина Иванова от Inter Model's.

На този етап обаче завръщането на Илиева в модния бизнес все още е на заден план. Освен всичко тя трябва да се подложи на задължителна рехабилитация, защото в резултат на двумесечното обездвижване мускулите й са атрофирали. Този етап от възстановяването на пациентите има различна продължителност при всеки човек и само от Кристин и работата на лекарите преди това зависи кога тя ще възвърне предишната си форма. Чрез рехабилитацията ще укрепнат нейните мускули, ставите ще се раздвижат и физическата й сила ще се възвърне.

Според специалистите най-важното в този момент е красавицата да прояви и силна психика, да не позволи на нищо да я сломи и така да помогне максимално на лекарите да я излекуват напълно.

Голяма е вероятността борбата на модела оттук насетне да продължи поне година, но всички нейни близки се надяват кошмарът за нея да свърши още по-бързо.

Всъщност още след катастрофата и под влияние на опиатите, без да осъзнава своето състояние, Кристин помолила да уверят работодателите й от нейната модна агенция, че само след няколко дни

отново ще е готова за снимки.

Както вече стана ясно, тя е можела да се размине с тежката катастрофа, защото по същото време е трябвало да бъде в Лондон, но се е върнала две седмици по-рано оттам.

Илиева работи с агенция Inter Model's, а зад граница има ангажименти към някои от най-големите агенции в бранша. Отдадеността на модата приема в наследство от своята майка Валерия Колчева, която става първа подгласничка на Жени Калканджиева в конкурса "Мис България" през 1995 г.

Приятелите на Кристин се надяват, че случилото се в крайна сметка ще я направи само по-силна и няма да отнеме от нейната харизма и позитивизъм.

Четете още:

Кристин Илиева излезе от комата! Бързо се възстановява и предстои да започнат операции на краката

След тежката катастрофа на Дивна: Най-малко година ще продължи борбата на Кристин