Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Соломан Паси Снимка: Архив
Соломан Паси Снимка: Архив

Докато Башар Асад ръководи Сирия, мир няма да има. Положителната стъпка е отстраняването му от власт, коментира събитията в Сирия в предаването „Събуди се“ по Нова тв бившият външен министър Соломан Паси.

Той уточни, че подобна теза е изразявал още през 2013 г.

„Това е хуманитaрна операция за спасяване на сирийските граждани от химическо оръжие“, описа удари на САЩ, Великобритания и Франция в Сирия Паси. И добави, че операцията е закъсняла.

„Ние имаме користен интерес от мирното решаване на този конфликт“, каза бившият министър в отговор на това, че България може да бъде залята от бежанска вълна, тъй като се намира близко до Сирия.

„7 г. се упражнява насилие срещу невинни хора в Сирия и това не покъртва сърцата. Можем ли с добро да решим този проблем – опитаха, не стана. Не стана с добро със Саддам Хюсен, Осама Бин Ладен...“, коментира Паси.

Той каза, че позицията на България за конфликта е характерна за Европа. „Българската позиция бе изразена и в общата позиция на НАТО. Европа като цяло е беззъба, тя залага на молитвите, отколкото на действията. Меркел подкрепи ударите с половин уста“, допълни бившият дипломат.