Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Шест години и половина затвор ще трябва да изтърпи Ангел Чавдаров, който беше екстрадиран от Германия, съобщиха от пловдивския апелативен съд. Младият мъж е осъден за това, че на 18 юли 2015 г. по пътя Кричим – с.Устина е управлявал лек автомобил, без да има необходимата правоспособност, и нарушавайки правилата за движение, причинил смъртта на двама младежи.

При разглеждане жалбата на шофьора срещу присъдата е констатирано, че същият е напуснал страната.

Пловдивският апелативен съд е издал Европейска заповед за арест спрямо Ангел Чавдаров. Установило се, че той се намира на територията на Германия. След задържането му немските съдебни власти са разрешили предаването му в България за продължаване на наказателното производство срещу него.

Това е първата Европейска заповед за арест, издавана от апелативния съд в Пловдив. Присъдата е потвърдена от ВКС, влезе в сила и наказанието вече се изтърпява.

Пътният инцидент, причинен от Чавдаров, е станал на на 18 юли 2015 г. Около 20.30 ч. младежът срещнал свои приятели – единия на 25 г., а другия на 21 г. С форда на Чавдаров потеглили от Кричим за Устина.

Поради навлизане в опасни завои пътят бил сигнализиран със знак, ограничаващ скоростта до 60 км/ч. Въпреки това подсъдимият се движил със 120 км/ч. Излязъл от завоя и се ударил челно в идващия насреща камион "Камаз". Двамата спътници на Чавдаров издъхнали.

При разглеждане на делото е установено, че той няма книжка. Автомобилът му пък бил закупен няколко месеца преди трагедията и не бил регистриран в КАТ.