Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Веселин Марешки СНИМКА: Архив
Веселин Марешки СНИМКА: Архив

Народното събрание да се разграничи с декларация от изказванията на вицепремиера Валери Симеонов и шефа на депутатите от “Обединени патриоти” Волен Сидеров. Това ще поискат от “Воля” следващата седмица, обяви лидерът на партията Веселин Марешки пред журналисти по-рано днес. В четвъртък от “Воля” обявиха, че ще подготвят и законопроект, който да забранява участието на коалиции в избори.

“Ще ви цитирам изказване на Волен Сидеров пред Цветанка Ризова в “Лице с лице”. Той направи нещо абсолютно недопустимо за един депутат, още повече лидер на партия от управляващата коалиция. В опитите си да осъди нелепите изказвания на свой партньор - Валери Симеонов по отношение на руския патриарх Кирил, Сидеров го надмина. Ще цитирам дословно думите му - Представяте ли си вицепремиер на България казва нещо за главния равин на Израел. Той е такъв, онъкъв и еди каквъв си. Той престава да съществува като политическа личност, а може би и физически”, заяви Марешки. По думите му патриотизмът им стигал до там, че да излагат България с всяка своя дума.

“Следващата седмица ще поискаме извънредна точка в председателския съвет, парламентът да се разграничи официално от позицията на Сидеров и Симеонов. Оставайки безучастно към такива нелепи и безумни изказвания, ние ставаме съучастници”, обяви още зам.-шефът на НС.