Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Дали англичаните от град Йорк са ревнували, когато американците нарекли свой град Нови Йорк (New York)? Няма такива исторически данни. Дали австрийците са демонстрирали по булевардите на своята Виена, когато американци нарекли град в САЩ със същото име? Най-вероятно 99,99% от тях дори и не са разбрали.

В Гърция обаче масово демострират срещу името “Македония”, дори като ЧАСТ от от името на тяхната северна, наша западна, съседка. Десетки хиляди излизат по площадите, църквата осъжда намерението на гръцкия министър-председател да води преговори по въпроса. Представете си, дори само да разговаря със съседите си...

Лудост на тема история ли е това? Звучи нерационално, защото факт е, че колкото са по-силни (1) търговията и (2) туризма между две страни, толкова по-добри са отношенията между тях. Всичко останало [политически виждания, "стратегически" партньорства, история и т.н.] не може да замести тези две най-важни неща.

Дали пък не са опасения от териториални претенции от страна на Република Македония към Гърция? Хахаха, изключително добре въоръжената 11-милионна Гърция да се плаши от териториални претенции от страна на 2-милионната почти невъоръжена Република Македония? :D Това е толкова смешно, че дори не си струва да се коментира. :)

И да ви кажа, изобщо няма да ме развълнува, ако утре румънците преименуват Букурещ на “Северно Русе” или ако бременната съседка нарече сина си със същото име като моя син или дъщеря си – с името на моята дъщеря. Не името определя човека. Нито определя държавата.

От фейсбук профила на предприемача, бивш шеф на Интерпред и на дружеството за дипломатически имоти АДИС