Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Дебютният роман на младата писателка Наталия Делева "Невидими" бе изключително добре приет от българските читатели. Основната история в книгата разказва за момиче, отрасло в дом за сираци, и нейния тежък път в съвременната действителност. След поредица от трудности тя среща Дара – изоставено дете, в което разпознава себе си като малка. Привързва се към нея и решава на всяка цена да намери начин да й подари живота, който тя самата никога не е имала.

Към нейната история се преплитат тези на други "невидими" хора, живеещи в периферията на обществото - джебчии, проститутки, бездомни. Някои от тях само са споменати, други са разгърнати, но заедно създават една обща картина на невидимостта. С романа си авторката нито назидава, нито търси скандалност, напротив, тя показва как всеки човек може да стане невидим и как всеки има своите мечти, за които си заслужава да се бори.

Книгата е номинирана в деветия национален литературен конкурс "Развитие". Наталия Делева е и съставител на книгата на английски език "Имало едно време"/Once upon a time, събираща детски приказки с илюстрации към тях от седемнайсет блогъри и техните деца в помощ на Save the Children.