Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Христо Ботев не е нито гениален, нито велик, нито голям поет.

Tова написа Веселина Бедрозова в своя фейсбук профил и провокира вълна от възмущение в социалната мрежа. Въпросният пост събра многобройни коментари - до един остро осъждащи тази констатация. Ето част от тях:

Rositsa Rangelova: Безродниците и потенциални предатели се чувстват най-българи не когато създават или укрепват величия,а когато ги свалят до себе си,изравняват се с тях или ги поставят по-ниско даже...Това е едно от най-българските качества-да се чувстваме нация, не когато създаваме,а когато рушим...! Не ти ли изтръпна ръката, когато го пишеше тоя статус, Бедрозова?

Senza Nome: ПОТРЕСЕНА СЪМ!!! Как може да напишеш нещо подобно за Христо Ботев ?! Но за жалост, ние живеем във времена, в които забравяме историята си, нашите традиции, героите на България, които са се жертвали... за да ни има нас ДНЕС!!! Тъжно е ...

Stefan Georgiev: Как можа да го напишеш бе жено???С коя ръка си позволи да хвърляш кал по символа на Българщината??ПОЗОР СИ ТИ ЗА БЪЛГАРИЯ!!!!

Никога не сме се радвали на стойностните хора! Страстта и жаланието да убиваме стойностното е запазена марка за "българина-изеднник"!!!

Mariana Zlatkova: А ти коя си, че да съдиш Ботев!? Нито си гениална, нито си велика, нито си голям поет! Къде си ти, къде е Ботев!

Elena Stoyanova: Тази Бедрозова не само че не трябва да има профил, ами на такива недомаслени трябва да им се забрани да изразяват мнени, да говорят. Умствена изостаналост, съчетана със странно самочувствие, явно женицата страда от някакво заболяване.

Сеничка Георгиева: Съжалявам те, наистина ли не чувстваш величието на поезията му. Празна душа си.

Румяна Методиева: Не мога да го възприема, като провокация, защото рискът е голям.Това си е жива простотия и необмисляне на последствията от една излишна постъпка.

Мария Кьосева: Какви са тези простотии,които сте написали Бедрозова ? Извинете се публично! Как е възможно да петните името на Христо Ботев,той е Велик и Неповторим! В Сорбоната със златни букви са изписани негови стихове...." Настане вечер месец изгрее,звезди обсипят свода небесен,гора зашуми,вятър повее Балканът пее хайдушка песен"... Веселинке, научи това стихотворение наизуст и си го повтаряй като молитва "ката " ден сутрин и вечер преди хранене, може да се помъчите по този начин да ви се опростят греховете към род и Родина, потъпквайки паметта на Христо Ботев,този Титан в Българската и Европейска култура! Срам и Позор за ВАС !