Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Честит празник скъпи студенти "НЕКА БЪДЕМ ВЕСЕЛИ, ДОКАТО МЛАДЕЕМ " се пее в студентския химн. Нека бъдем весели ама с акъл както е казал народа. Ето нещо поучително случило ми се днес

За втори път в адвокатската ми практика се случва да се сещам за вапцаровата "Песен за човека". Нали помните : " ...Отвели тогава злодея злосторен, затворили този субект. Но в затвора попаднал на хора и станал човек "

Излизам сутринта от басейна и един младеж около 30така де ( ама дето викат то за нас вече всички са младежи ) влиза да плува, поглежда ме и казва; ' Добро утро адвокат Абаджиев" . Аз гледам малко недоумяващо кой е толкова официален от сабале рано. А той продължава " Не ме ли помните преди 12 години там дето ме бяха хванали с алкохол и ме задържаха" И аз включвам, че едно момче на неговия 18ти рожден ден го бяха задържали за 72 часа понеже го хванали да кара с алкохол, Сетих се, защото беше петък късен след обед и аз ходих да се моля на прокурора да не му взема такава мярка, щото момчето на 18, неосъждано, да не го качват на ГМто със разбойниците и тн. Прокурора тогава ме отсвири и го остави вътре. И сега тоз младеж ми казва " Такава обица ми бяха тези 3 дни в ареста, че от тогава никога не съм слагал капка в уста преди да карам" "Всяко зло за добро, значи стана" му казвам аз , а той се смее.

Подобен случай имах преди години и с друго момче хванато с трева и лежа няколко месеца. После и той и родителите му ми благодариха, че по този начин сина им спрял да употребява.

Думата ми е, че ето постигнати са макар и по трудния начин целите на превенцията за тези млади хора. Така е въздействано върху тях, че да ги предпази от по- сетнешни може би и по тежки прегрешения.

Затова веселeте се умно млади приятели.

Коментарът е от фейсбук