Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Двете икони на киното са били смятани открай време за висша експресия на женственост и сексапилност  СНИМКИ: Pixabay
Двете икони на киното са били смятани открай време за висша експресия на женственост и сексапилност СНИМКИ: Pixabay

Две легенди навършиха 83 г. в рамките на няколко дни. София Лорен празнува рожден ден на 20, а Бриджит Бардо на 28 септември. Двете икони на киното са били смятани открай време за висша експресия на женственост и сексапилност. Днес обаче двете звезди остаряват различно – едната светски и с блясък, другата – близо до животните. Двете не се познават лично и до ден днешен.

Преди повече от 40 г. френската звезда напусна киното и инвестира в каузата за защита на животните всичко – от спестяванията до бижутата си. „За разлика от хората, животните никога не са ме разочаровали. Затова избрах да им посветя целия си живот”.

За разлика от нея италианката е все още под прожекторите и не спира да работи и до днес. София е снимала над 80 филма, спечелила е два Оскара, имала е само един съпруг – Карло Понти, който почина през 2007 г., двама синове и четири внучета. „Моят истински успех е , че създадох здраво семейство”.

Бриджит Бардо винаги е била символ на прекрачването на границите. През 60-те години на миналия век тя обичаше да танцува боса в локалите на Сен Тропе, подлудявайки мъжете със сексапила си, но днес показва тотална незаинетересованост към външния си вид.

Напълнялата и оставила се напълно на белезите на времето бивша актриса се интересува единствено от каузите на фондацията си за животните. „Това е моето бебе, смисълът на живота ми”. Бриджит е имала четирима съпрузи, последният от които e все още „действащ” - Бернар д’Ормал, бивш политик от крайната десница. Заради многото си депресии в миналото Бардо е правила три пъти опити за самоубийство. Със сина си Никола, роден от мимолетния си брак през 1960 г. с Жак Карие, не поддържа отношения. Бардо живее и до днес в Сен Тропе.