Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Рекох да разкажа защо Русия в рамките на 15 години ще стане глобален суперлидер №1 не само в духовната, но и в материалната сфера.

В момента земята се крепи върху 3 кита(САЩ, Китай и Русия), а всичко останало гравитира около тях.

САЩ днес е глобален потребителски пазар, Китай глобална фабрика, а Русия кладенец за ресурси.

Светът ще се раздели на 3 макрорегиона. Всяка от страните лидери ще вкара в своята орбита(макрорегион) съюзници с цел самостоятелно обеспечаване на своя макрорегион.

САЩ(свръхпотребител) ще си търси за партньор държави-фабрики и държави суровинни придатъци.

Китай(суперпроизводител) ще си търси държави суровинни бази и държави потребителски пазар.

Русия ще търси държави с потребителски пазар и държави фабрики.

Най-хармоничния, безрисков и дългосрочен план за развитие има Русия, а най-динамичния, рискован и краткосрочен план имат САЩ и техните съюзници.

Проблемът на американския макрорегион е в това, че той за кратки срокове трябва да се преструктурира. Камара служители с бели якички ще трябва да станат работници в някоя фабрика, а останалите ще яхнат трактора. Несъгласните с тази алтернатива ще трябва да помислят как да прескочат в някой от оставащите 2 макрорегиона.

Проблемът на китайския макрорегион е в това как да си намери потребителски пазар при положение, че икономиката на САЩ ще се съкрати на 60%, а тази на ЕС на 50%. Тук най-инересното е, че Китай има огромни вътрешни(корпоративни) дългове, които се покриват само от износа.

Русия в цялата тази схема няма никакви проблеми защото нейните приходи основно идват от отрасли с ниска добавъчна стойност, а клиенти на такива стоки винаги ще има.

Знаем добре, че САЩ реши да добива нефт и газ на своя територия, а след това цените на горивата на глобалния пазар паднаха. При това положение Русия трябваше доста да падне, но това не се случи защото руснаците съобразиха, че вместо да копат и търсят повече пари(нефт и суровини) под земята е по-добре да засадят царевица, пшеница и други култури с цел да произвеждат повече пари върху земята.

После обаче американците ще тръгнат да садят царевица, а руснаците вече отдавна ще произвеждат добитък на терияторята на своята "Окрайна" и продават мляко на България. Българите ще преработват това мляко на кисело мляко и ще го продават на Япония

При това положение САЩ винаги ще бъде в положението на догонващ, а американските високи технологии ще са губещи поради малкия пазар на американския макрорегион.

На пръв поглед изглежда, че Русия ще е суровинен придатък на Германия или Япония когато образуват един макрорегион, но всъщност Русия ще се възползва от японския и немския принтер за валута с цел да стане глобален лидер в материалната сфера. Всеки принтер си има срок на служба и той ще свърши тогава когато германците и японците не са в състояние да обслужват текущите разходи по своите дългове. Очевидно е, че германците вече не са в състояние да върнат тялото на кредита и е въпрос на време кога ще спрат да плащат по процентите.

В цялата тази схема трябва да кажа, че Путин доста пести трудовите сили на Русия, като автоматизира и роботизира отраслите с ниска добавена стойност. А хората заети в другите отрасли на икономиката просто преразпределят приходите от износа и имитират бурна трудова дейност.

Иначе бъдещата роля на България в отделните макрорегиони е следната:

- В американския макрорегион ние ще копаме лозето като бели роби, Полша ще прави виното, а американеца ще пие виното.

- В китайския макрорегион виетнамците ще ловят скариди, китайците ще ги опаковат, а ние ще ядем докато се пръснем от преяждане и хвърлим топа.

- В руския ще сме добре изградена индустриална държава съобразяваща се с екологичните норми, която е загрижена за своите трудови сили.

*Павел Вълчев във фейсбук