Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Касационният съд в Рим СНИМКА: АВТОРЪТ
Касационният съд в Рим СНИМКА: АВТОРЪТ

Все още не е публикувано решението на Върховния съд в Рим, свързано с отхвърлянето на обжалването от Евелин Банев на 20-годишната му присъда за международен наркотрафик, научи „24 часа”. Докато това не стане, присъдата му не може да бъде ефективна.

На 8 юни т.г. върховните съдии в Рим са отхвърлили обжалването на присъдата, направено от Банев чрез римския му адвокат Карло дала Ведова. Информацията за заседанието вече присъства в регистрите на Касационния съд, както и фактът, че Банев трябва да плати съдебните разноски.

Процедурата изисква обаче решението да бъде депозирано в канцеларията на Съда, след което да бъде публикувано. Едва след този факт то влиза официално в сила. Колко време ще мине дотогава обаче, не се знае заради разтегливите срокове при различните секции в Касационния съд. Понякога решенията се публикуват до 15 дни, а понякога и с огромно закъснение от няколко месеца.

В случая с решението за Банев трябва да се вземе под внимание и фактът, че то е взето малко преди едномесечната лятна ваканция на съда.

Чак след официалното публикуване на решението на римските съдии, Съдът в Милано, осъдил Брендо на 20 г.затвор, може да поиска ефективното изпълнение на присъдата. Дотогава Банев няма официално влязла в действие окончателна присъда на Апенините и Италия не може да го изисква от България.

Адвокатът на Банев Карло дала Ведова каза за „24 часа”, че няма понятие къде е клиентът му в момента и че очаква публикуването на съдебното решение.