Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

През 1858 г. красивото градче Лурд не било с нищо по-различно от множеството такива градчета, пръснати из Франция. Всичко рязко се променя за жителите му оттогава насетне. Само за 5 месеца, от февруари до юли, едно бедно, неграмотно момиче е споходено 18 пъти от едно и също видение: Дева Мария, застанала край входа на една пещера. Това се случило, когато 14-годишната Бернадет била в гората с други деца да събира дърва. Като се върнала, разказала на майка си, че видяла Дева Мария на входа на горската пещера.

Преживяването било абсолютно реално за Бернадет. Тя казала, че срещнала мила, сърдечна, обичлива жена, която се отнесла с много уважение и грижа към нея.

След всяко от тия видения Бернадет ставала все по-уверена и зряла. Започнала да възприема себе си като човек с достойнство и неизмерни вътрешни сили и възможности. Почувствала се така обичана и уважавана, че била сигурна - каквото и да поиска, може да го направи.

След като привидението се явило и изчезнало за последен път, от пещерата рукнал извор. Всеки, който пиел от водата му или се потапял в нея, се излекувал.

Защо тази вода е лековита, си остава загадка до днес. По химически състав и физически свойства не се различава от водата във всеки извор. Но от 1858 г. насам хиляди хора са излекувани от най-различни болести, включително смятани за нелечими от медицината.

Международна група от медицински светила проверява и документира всеки случай на излекуване, за да се избегнат измами. Когато се установи, че то е факт, случаят отива в чекмедже с надпис “Чудеса”. Архивът с данни за чудотворно излекувани вече е многотомен. Нито един случай не е получил медицинско обяснение.

Не е много обичайно за учени да използват думи като “чудеса”.

Но никой не знае как да обясни лечебните свойства на изворчето на Бернадет. Към тази мистерия се прибавя още една: тялото на Бернадет не се разлага в гроба. То е ексхумирано три пъти след смъртта й - през 1909, 1919 и 1925 г., и остава непокътнато повече от век. Сега е в прозрачен саркофаг в местна черква.

Както други подобни места по света, Лурд е място на поклонение и религиозно благоговение. Изцерените се множат, както и хората, любопитни да видят какво дава лечебната сила на невзрачното изворче. Освен славата нищо в него и в градчето не е по-различно от другаде. Понеже няма обяснение, религиозният мит живее и процъфтява.

Обяснението на лечебната сила на едно място е отвъд природните закони, познати на науката досега. За фъншуй майстора загадката не е толкова мъчителна, колкото е за нас: неговата наука казва, че чи полето на мястото, както и информацията, трупана десетилетия наред, има нещо общо с чудесата, които се случват там.

Чи е медиум, който пренася и съхранява информация. А чи на съзнанието може да инспирира информация, която се закрепва в чи полето на мястото. Тя ръководи чи и то прави това, което тя му казва да прави.

Хора с повишена чувствителност могат да “четат” информацията в чи полето на това място. У много деца тази чувствителност е жива. В нея е и майсторството на фъншуй експертите. Ако са наистина такива, а не просто фъншуй дизайнери, те усещат специфичната конфигурация на чи на мястото.

При някои хора - такива като Бернадет, чувствителност към чи може да се събуди внезапно, без видим външен подтик и без специална тренировка. Тази способност е заложена у всеки човек, но у повечето засега е дремеща.

В какъв образ съзнанието поднася разчетената информация, зависи от това какъв културен багаж има в него. Християните най-често имат видения като това на Бернадет - някой библейски персонаж. Китайците най-често виждат дракони, централен образ символ в тяхната култура.

Лековитите местности и води понякога имат специални черти, да речем, уникални природни дадености или определени минерали и елементи в състава си. Но те са там, защото чи информацията на мястото е такава. Много често те лекуват не толкова с химическите и физическите свойства, а със специфичната информация в чи полето. На места като Лурд тя е трупана с векове. Ако човешкото тяло и съзнание пребивава в такова чи поле, без да поставя прегради пред заобикалящото го чи, излекуването е напълно възможно и успешно.