Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иво Богданов и съпругата му
Иво Богданов и съпругата му

Гърция не освободи във вторник оневинения от Върховния съд в страната българин Иво Богданов. Той ще бъде екстрадиран за България, тъй като част от обвиненията срещу него не са отпаднали и властите в южната съседка го смятат за обществено опасен.

Освен обвинението за убийство, което не е извършил, срещу Богданов е повдигнато и обвинение за грабеж и незаконно притежание на оръжие - нож. Гръцкият съд е оневинил Богданов единствено за извършеното убийство, като е постановил освобождаването му без каквито и да било ограничения.

Братята Иво и Константин Богданови от Монтана лежаха зад решетките за убийството на полския гражданин Ричард Ханускевич през 2010 г., което те не са извършили. Това стана ясно през декември 2016 г., когато “жертвата” умира от естествена смърт в болницата на град Триполи. Преди това Ханускевич работел жив и здрав в гръцка бензиностанция. Константин бе пуснат на свобода, но Иво остана в затвора въпреки доказаната невинност на братята. Той вече е излежал 7 г. При посещението си в Атина президентът Румен Радев обсъди казуса с гръцкия си колега Прокопис Павлопулос.

Освобождаването бе очаквано още в понеделник. След това бе отложено за вторник, когато стана ясно, че вместо това е разпоредено екстрадиране.