Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Министърът на културата Боил Банов СНИМКА: Архив
Министърът на културата Боил Банов СНИМКА: Архив

"Деница Златева е освободила Мирослав Боршош от финансова отговорност за НДК". Това заяви министърът на културата Боил Банов пред временната комисия за НДК.

По информация на Боил Банов на 2 май депутатката Деница Златева е освободила шефът на НДК Мирослав Боршош и двама други членове на управителния орган, като е приела и отчета за 2016 година.

"Дейностите, за които се иска разрешение за строеж са за изграждането на тоалетна и кухня за хранене, както и няколко системи", обяви Банов. Той обясни, че предстои разрешенията за строителството да бъдат получени до дни и работата по тях да бъде възстановена. Министърът на културата обясни, че НДК харчи и близо 460 хил. лв. годишно за заплати. Разходите по отопляването и тока за зимните месеци пък възлизат на над 300 хил. лв., а парите за лятото, по време на ремонтите дейности са на стойност близо 280 хил. лв.

" Извършваме тежък инвеститорски контрол на ремонтната дейност. Почти денонощно се провежда инспекция - плочка по плочка, квадрат по квадрат", коментира още министърът по повод НДК.