Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Валери Симеонов.
Валери Симеонов.

Безплатна детска градина, помощи за дрехи и учебници да са сред стимулите за раждане на трето дете. Това ще предложи вицепремиерът Валери Симеонов в управленската програма на правителството с хоризонт 2020 г.

Според него по този начин третото дете няма да е в тежест на родителите си. Допълнителните помощи обаче няма да се дават на четвърто и пето дете, защото това щяло да стимулира циганите да раждат повече деца. Симеонов е категоричен, че държавата трябва да поеме своята отговорност, включително и финансова, ако иска да се променят тенденциите в демографията.

Сред другите предложения на Симеонов ще е възможността младите семейства да получат жилища срещу нисколихвени или безлихвени кредити. Освен това можело да се привличат на работа и българи и от Македония, от Западните покрайнини, Молдова, Украйна, където има немалък резерв за възстановяване на ръста на населението.

"Ще се стремим да ангажираме младите хора, които следват тук, да поемат ангажимент за работа в България", обясни вицепремиерът.