Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Министър-председателят Бойко Борисов. Снимка: Архив
Министър-председателят Бойко Борисов. Снимка: Архив

"Искаме да поставим гражданите и бизнеса в положение да не се редят на гише след гише и да плащат по няколко такси за една административна услуга. Така им вгорчаваме живота.", заяви премиерът Бойко Борисов пред представители на властта и няколко институции.

В момента тече среща в Министерския съвет, на която министри, кметове и представители на няколко институции обсъждат как да се облекчат административните услуги за граждани и бизнес.

"Хората трудно правят разлика на опашката и когато има административна тежест или си загубят дни да си извадят един документ, се създава усещане и за тревожност, и за корупция, и за напрежение в обществото", каза премиерът.

Той увери, че правителството ще вложи цялата си воля да бъдат облекчени гражданите. "Нямаме месеци и години за анализи. Прекрасно знаят всички кои са местата, на които има опашки. Там, където е необходимо ще се вложат средства, ще се вземе едноличен контрол", заяви Борисов.

Не може на места услугата да струва 2 лв., а таксата към банката - 3 лв. Трябва синхрон с общините, каза премиерът.

Като положителен пример той даде Луковит, където всички административни услуги вече са опростени.

"Ще облекчим административната тежест за гражданите и бизнеса. Днес по време на работна среща в Министерски съвет обсъдихме стъпките към тази реформа. Всички политици в предизборната си кампания говореха за намаляване на административната тежест. Ние ще работим с общините, за да постигнем такъв синхрон, че това да се получи навсякъде. Ще вложим цялата си воля, за да решим този проблем." Това написа премиерът във фейсбук минути след заседанието на Министерски съвет.