Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Драгомир Драгомиров, който на 18 май в офис на строителна фирма в столичния кв. "Витоша" застреля Вячеслав Коев, Стойка Мишева и простреля в главата сина й, бил собственик на пиано бар в центъра на София. Стрелецът бил един от тримата съдружници в заведението "Арбат", което отворило врати на 3 май 2010 година, научи "168 часа". То се помещавало в руския център на ул. "Шипка". Именно руснаци, които са собственици на цялата сграда, пожелали да приключат договора си с Драгомиров и съдружниците му, и така заведението затворило врати преди две години.

"Пиано-барът се посещаваше от хора с големи финансови възможности и беше изключително спокойно място. Певци, актьори, журналисти и дори писатели идваха тук. Говореше се, че е затворило врати заради силната музика. "Арбат" беше на първия етаж в сградата, а точно над него имаше стаи, но не е ясно дали изобщо е живял някой там", разказаха бивши служители на Драгомиров.

По думите им той бил коректен работодател. Заплатите се давали редовно и никога не е имало забавяне. Държал да се получават на точна дата.
Никой от служителите не е бил глобяван и за грешки, въпреки че такива се правели. "Арбат" било единственото заведение в София, в което Драгомиров е имал дял. В момента на мястото на заведението има руска книжарница, библиотека и магазин за дрехи.

"Той идваше почти всяка вечер със съпругата си - споделиха още те. - Показваше високо финансово положение, но никога не се е движел с охрана. Нямаше и врагове, никой никога не го е заплашвал. Никога не се е карал с никого. Беше голям веселяк. Изглеждаха като много щастливо семейство. Затова всички негови близки са учудени от това, което е направил."

Със съпругата си Цветелина, която му е втора жена, той се запознал в София. Драгомиров се грижел за четири деца - има две големи дъщери от първия му брак, едно момче от сегашния му с Цветелина, а другото - е нейно от първия й брак. Към момента той живеел с последните две, но се грижел по негово собствено желание за дъщерите си от първата му съпруга.
"Не са водили дела помежду си. Разделиха се спокойно и без никакви караници - разказаха пред "168 часа" познати на стрелеца. - Тя не го е съдила за издръжки, той самият помага на дъщерите си, без да го принуждава някой. Драгомир умира за децата си. Толкова много ги обича, че каквото поискат, веднага го получават. Той държеше да е в течение с всяко нещо, което се случва в живота им. Те самите са добри деца, не са създавали никакви проблеми."

На второ място след семейството Драгомиров поставял моторите. Любовта му към тях се появила преди близо 4 години, когато си купил първия пистов мотор и първата си мото екипировка. В момента той е собственик на няколко мотора, чиято цена на всеки един достига колкото един лек автомобил.

Откакто бил с втората си съпруга, двамата често ходели и на екскурзии извън България. Неведнъж Цветелина и Драгомир посещавали Малдивите.

Строителният предприемач откри огън по инвеститори, от които очаквал да получи над 100 000 лв. На място той уби 38-годишен мъж с българско и руско гражданство и жена на 61 години. Нейният 35-годишен син бе откаран в болница в критично състояние. Той бе приет в кома с куршум в главата. "168 часа" научи, че към момента мъжът се възстановява, но лекарите все още го държат под наблюдение.

Двойното убийство се случи в офис на ул. "Ради Радев" в столичния квартал "Витоша". Стрелецът Драгомир Драгомиров бе задържан бързо от органите на реда. След като стрелял по хората, мъжът потеглил с автомобила си, но после се върнал и сам се предал на полицаите. Първото нещо, което направил, когато ги видял, било да ги попита дали простреляните са още живи. Мъжът бил в шок и изглеждал изключително объркан.

В автомобила му бе намерен законният му пистолет "Берета" Именно това е оръжието, с което той е стрелял по инвеститорите. Мотивът за саморазправата се оказаха неуредени сметки за строителен обект. Пред "168 часа" живеещите в квартала разказаха, че не са чули караници или викове от офиса във фаталния ден.
Някои споделят, че са чули изстрелите и са видели след това как полицията държала легнал на земята Драгомир, въпреки че той не е оказвал никаква съпротива.

"Водеше полицаите и им показваше точно къде и какво е направил. Много объркан изглеждаше. На моменти стоеше и гледаше в една точка, все едно мисълта му беше на друго място. Нито се е бил с полицаите, нито се е опитвал да бяга", разказаха още те.

Имат ли финансови отношения стрелецът и убитите, четете в печатното издание на "168 часа".