Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Титаничният режисьор използва специална дигитална технология, за да върне времето назад за звездите в новия си мафиотски филм

Мартин Скорсезе ще снима за девети път Робърт де Ниро в мафиотски филм повече от 20 години след последната им съвместна лента "Казино", която също отвеждаше към "висините" на подземния свят.

За дългоочаквания кинопроект "Ирландецът" (The Irishman) титаничният режисьор за първи път ще работи и с великана Ал Пачино, който пък ще застане рамо до рамо с Де Ниро за трети път след класиката от 1995-а "Жега" и "Праведно убийство" от 2008 г.

Пред камерата ще се изяви и Джо Пеши, запазен образ от престъпния свят на Скорсезе.

Сценарият на "Ирландецът" е дело на Стивън Зейлиън ("Списъкът на Шиндлер") и е адаптация по книгата "Чух, че боядисваш къщи" (I Heard You Paint Houses) на Чарлз Бранд.

73-годишният Де Ниро ще влезе

в главната роля на Франк Шийран-Ирландеца, известен като наемния убиец

на мафията

и нашумял с участието си във вероятното убийство на профсъюзния лидер Джими Хофа, който изчезва безследно. Именно в неговия образ ще се превъплъти 76-годишният Ал Пачино.

Интересна подробност е, че заглавието на романа на Бранд е препратка към първите думи, които Хофа отправя към Шийран при запознанството им.

Притеснява ли ви нещо във възрастта на звездния актьорски каст? Спокойно. Самият Де Ниро разкри, че за трансформацията си пред камерата ще бъде подмладен така, че да изглежда отново на 30 години, с помощта на магьосниците от Industrial Light and Magic. Специалната дигитална технология ще бъде приложена и върху част от другите актьори.

"В момента работим с Марти над "Ирландецът". Там има епизоди, които по време са по-ранни. За тях експериментираме с външността ми по примера на "Странният случай с Бенджамин Бътън". Това засяга и други актьори, не само мен", признава Де Ниро.

Франк Шийран открива призванието си на мошеник и убиец, след като се завръща от Втората световна война. Бавно, но сигурно с проливането на много кръв започва неговото постепенно издигане в престъпната йерархия.

Ирландеца твърдял, че убийството на Хофа му е възложено

от прословутия мафиот Ръсел Бъфалино.

Под кожата на този престъпен бос ще влезе Джо Пеши, който също вече е на 74 години.

Бъфалино, който е роден в Сицилия, в един момент управлява незаконните дейности на Коза ностра по цялото Източно крайбрежие на САЩ. Другият сицилианец и мафиотски шеф от лентата Анджело Бруно ще бъде изигран от Харви Кайтел. Част от водещия актьорски екип е и Боби Канавале, който ще се преобрази в нюйоркския гангстер Джо Гало.

Носителят на две награди "Оскар" Де Ниро отдавна очаква да заработи отново със Скорсезе, като намеква за тази възможност още през 2013 г. по време на представянето на комедийния екшън с негово участие "Коза ностра". Тогава актьорът подчертава, че бъдещата продукция ще се задейства, след като "Марти завърши филма си преди него". Тогава Скорсезе все още страстно подготвя екранизацията "Мълчание" по едноименния роман на Шусако Ендо, която режисьорът описва като своята дългогодишна обсесия. След като мечтаното творение вече видя бял свят, дойде ред и на дълго отлаганата мафиотска лента "Ирландецът".

Първоначално "Парамаунт", която е отговорна за проекта, трябваше да сключи сделка с Fabrica de Cine, която финансира "Мълчание", за международните права на бъдещия филм. Те обаче никак не са евтини, защото идеята е с тях да се покрие част от 100-милионния бюджет.

Сделката така и не се осъществява, а лентата дори е определена за "рискова" от филмовата компания, която се разколебава в намеренията си към нея и след напускането на шефа им Брад Грей.

Голямата фаталност се върти около възрастта на звездите, които предпочита Скорсезе. Той обаче отдавна е намерил решение на този проблем

чрез смелия експеримент за игра с времето,

за който вече стана ясно. Без протези и без грим Де Ниро ще може да премине през различни години от живота на героя си.

Де Ниро като по-младия Франк Шийран-Ирландеца
Де Ниро като по-младия Франк Шийран-Ирландеца

"Направихме няколко теста и изглежда изключително. Имахме възможност да снимаме Боб в една сцена. Видяхме го в различни периоди - 20-, 40- и 60-годишен. Представете си как изглеждаше Де Ниро във втората част на "Кръстникът". Общо взето, ще го видим така отново", обясни в интервю продуцентът Гастон Павлович ("Мълчание").

От "Парамаунт" съобщиха, че "Ирландецът" все още е на ниво предпродукция и имат предварителен договор със Скорсезе, който изтича през 2019-а.

С днешна дата става ясно обаче, че 

филмът ще бъде щедро финансиран от Netflix,

компанията за стрийминг услуги, която в последно време все по-често посяга към игралното кино. Онлайн платформата е заделила $105 млн. за глобалните права на бъдещото творение и навярно накрая ще обере всички лаври.

Разбира се, в деня, в който филмът ще има своя дебют онлайн през 2019 г., ще бъде прожектиран премиерно и на големия екран, за да се включи в битката за оскарите през 2020 г.