Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ицко Финци е прегърнал Лиза Боева. СНИМКА: АРХИВ
Ицко Финци е прегърнал Лиза Боева. СНИМКА: АРХИВ

Само 18 дни преди да навърши 84 години, големият актьор стана баща. 45 години по-младата му съпруга Лиза Боева го дари с дъщеря. Един от първите, обадил се да поздрави баща си за геройството, е синът му Самуел Финци, който е с 51 години по-голям от сестричката си. Санчо от години живее и работи в Германия.

Кога пламва любовната искра между Лиза, която е от смесено българо-руско семейство, и Ицко Финци, който е от германско-еврейски произход, знаят само те двамата.

Преди години пред “24 часа” Лиза Боева сподели, че е заживяла в дома на актьора, за да се спаси от атаките и досаждането на предишния си съпруг. Тогава тя каза, че двамата с Финци живеят в отделни стаи и се чувства много спокойна с него.

Въпреки голямата възрастова разлика двамата имат близки естетически идеи и еднакъв вкус към неординерното в изкуството и особено в киното.

Творческата връзка между двамата започва през 2004 г., когато Лиза Боева като сценарист и режисьор снима първия си филм - късометражната комедия “Боси”. Следват още няколко филма. Двамата и Ана Стефанова създават творческото обединение “Филизи”.

През 2013 г. Боева и Финци създават художествено-документалния филм “Лятото на Мона Лиза”. В него актьорът играе Леонардо да Винчи, Аполинер, статуя, улица и какво ли още не.

С появата на този филм тръгнаха и слуховете, че връзката между двамата от творческа е прераснала в любовна. Двамата упорито отричаха.

“Четете класиката, а не лъжи и измислици в жълтите вестници”, отговори Лиза, когато през октомври миналата година я попитахме вярно ли е, че е бременна от Ицко Финци.

Седмици по-късно обаче истината лъсна - по време на 60-годишния юбилей на Соломон Паси Боева се появи с коремче, затрогващо нежно обгрижвана от актьора. Плодът на тяхната любов се превърна в красива дъщеря. Казват, че щяла да носи името на майка си Лиза. Да им е жива и здрава!