Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В прогнилата от корупция и неуредици българска правосъдна система имало "напредък", с който дори сме могли да се хвалим пред ЕС?! В приватизацията на същата ли?! Това виц ли е или поредната проява "одържавено" лицемерие, като държавна политика!?? Целта на тази лъжа е ясна-прави се пореден опит да се заблуди ЕС и да се премахнат наблюдението и контрола над корумпираната съдебна система, за да може да продължи нейната мафиотизация и приватизация!

Явно обаче има с какво да се похвалим, а аз - заблудения български адвокат, ежедневно ходещ от над 20 г. по съдебни дела да не съм я забелязал?!! Леле колко съм бил заслепен и заблуден! Ето и малка част от постиженията, скоито можем да се хвалим:

С "узаконяване" на отказа от правосъдие, чрез най-високите държавни такси?

С "узаконяване" на беззаконието, чрез заобикаляне изискването за случаен избор на съдиите и съдебните заседатели и с поръчково формираните съдебни състави?

С "узаконяване" на съдебния произвол, чрез невъзможността да отведеш корумпиран съдия или прокурор от делото?

С неверните съдебни протоколи изопачаващи извършените по делото процесуални действия?

С поръчковите съдебни експертизи от псевдо "експерти", с които се предопределя изхода наделото?

С "узаконяване" елиминирането на адвокатската защита, чрез репресиране на адвокатите от съда с налагане на неограничени по брой глоби, всяка от които може да надхвърля адвокатския хонорар?

С "узаконяване" съсипването на българския народ чрез изопаченото заповедно производство и изпълнителен процес, в който не може да се обжалват актовете и действията на ЧСИ и имотите на българите се продават с далавери на безценица?

С "узаконяване" елиминирането на третата -касационна инстанция и превръщането й в пожелателна такава, чрез невъзможност да се обжалват отказите от допускане до касация с което се "узакони" корупцията на ниво ВКС?!

С информационното затъмнение на работата на съдилищата, чрез ненужно различни и еднакво кухи от към съдържание съдебни сайтове?

* Коментарът е от фейсбук