Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Силно съм впечатлен от Григор Димитров", заяви легендата на тениса Борис Бекер.
"Силно съм впечатлен от Григор Димитров", заяви легендата на тениса Борис Бекер.

Носителят на шест титли от Големия шлем в тениса Борис Бекер заяви, че вече "е най-големият фен на Григор Димитров". Думите на германеца, който работи като експерт на "Евроспорт" за Australian Open, дойдоха след зрелищния полуфинал на българина с Рафаел Надал.

"Силно съм впечатлен от Григор Димитров. От това, което видях, мога да кажа, че вече съм най-големият му фен. Това, което Григор показа като игра от основната линия, като нерви и като комплексност, е онова, което ние, хората от тениса, винаги сме желали", каза Бекер.

"Бяха му нужни години, както и тези шест месеца с Дани Валверду, които бяха много успешни. Надал също имаше нужда от такъв мач, който да го върне към това, което беше старият Рафаел Надал. В последните години той загуби няколко петсетови финала и имаше нужда от такъв мач – това дотук беше мачът на турнира", добави германецът.

Бившия треньор на Новак Джокович остана впечатлен от разиграванията в мача. Според Бекер в срещата не е имало изчакване другият да сбърка. "Надал е известен със своята дефанзивна игра, а Григор с психологическата си слабост, в която изпада в отделни моменти. Но това го нямаше в този мач."

"След третия сет си мислехме, че Надал ще приключи мача в 4 сета. Димитров обаче ни каза: "Не, аз имам други планове" - игра агресивно, атакува, цели линиите и си спечели тайбрека."