Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пророчества вещаят апокалипсис през 2017 г.

Както всяка година, и през новата 2017-а не липсва информация за страшни пророчества, които очакват света. Във фокуса на вниманието са най-вече великите държави и техните лидери, но не липсват и видения за ужасни катаклизми и катастрофи, които ще сложат край на живота на Земята.

България има уникален

принос към явлението,

тъй като нашата петричка врачка вече отдавна се радва на световна слава и много издания цитират най-невероятни нейни прогнози за бъдещето.

Учудващо, но макар повечето от тях да са явно нагласени и изкуствено пришити към лица и събития, все пак има и примери за някои съвпадения, които най-малкото ни карат да се замислим.

Всеки, който е чувал за пророчествата на Нострадамус, знае, че те могат да се приложат в много ситуации, тъй като четиристишията му са неясни и на всичкото отгоре

не са написани в линейна последователност във времето

Тези, които обвързват встъпването в длъжност на новия американски президент през 2017 г. с предсказанията на Нострадамус, се основават на името му.

Според тях "Тръмп", произлиза от немската дума за тромпет, която е посочена в няколко четиристишия.

Но критиците на тази гледна точка посочват, че писанията на Нострадамус са комбинация от френския, който се е говорел през XVI век, и няколко други езика.

Така според тях приликата между Тръмп и тромпет се ограничава само до съвременния английски език.

Втори проблем е, че тези четиристишия са били използвани във връзка с други събития от миналото, така че не е редно да се употребяват за предсказания през 2017 г. за Тръмп, и е срещу повечето установени интерпретации. Но все пак ето четиристишията, за които се смята, че са посветени на новия президент.

Още в 1-ва центурия, стих 40, има текст, който може да се свърже с него:

"Ще скрият за лудостта

на фалшивия тромпет,

той ще накара Византия да промени законите си.

От Египет ще излезе човек, ще иска да се оттегли едиктът и да се променят пари и стандарти."

Така излиза, че ако Тръмп е "фалшивият тромпет", за който говори Нострадамус, бъдещият президент на САЩ ще полудее. Съвременна Византия се свързва с Турция или Източна Европа, така че трети и четвърти ред биха могли да означават, че Тръмп се опитва да се намеси в ситуацията с бежанците. От своя страна това може да се отрази на световна валута, каквато е еврото, гадаят анализаторите.

В 1-ва центурия, стих 57, се казва:

"Тромпетът ще забърка голям раздор.

Споразумение ще бъде нарушено: лицето се издига към небето: кървавата уста ще плува в кръв;

лицето, намазано с мед и мляко, ще лежи на земята."

Тъй като "земята на мляко и мед" често се тълкува като Израел, някои смятат, че това четиристишие може да описва началото на трета световна война. В подкрепа на тези твърдения се изтъква и фактът, че пророчествата от Библията за последните времена са фокусирани също върху Израел.

В 3-та центурия, стих 50, пък пише:

"Републиката на големия град

няма да се съгласява с голямата тежест:

кралят е призован от тромпета да напусне,

стълбата на стената, градът ще се разкайва."

Доколкото САЩ са република и свързано с Тръмп начело, изглежда, и това пророчество има смисъл.

Метафората, използвана след това, се тълкува, че Тръмп ще има затруднения да убеди американците “да се съгласяват с голяма тежест”, наложена от чужди сили. А "стълбата на стената" е началото на обсада, така че явно някаква война води към покаяние за спорни действия.

В 10-та центурия, стих 76, четем:

"Великият Сенат ще нареди триумф

за човек, който след това ще бъде победен, прогонен:

гласът на тромпета и привържениците му

ще продават имуществото си на изгонените врагове.

Според познавачите това звучи като последица от голям конфликт с прогнозата, че Тръмп и поддръжниците му може да изпаднат до състояние "да продават своите притежания, за да изгонят враговете".

Някои изследователи, като Джон Хог например, твърдят, че в Доналд Тръмп Нострадамус направо е виждал третия Антихрист (след Наполеон Бонапарт и Адолф Хитлер).

В неговите пророчества той е известен с кодовото име Mabus. По тази логика, ако новоизбраният президент Тръмп се окаже този Mabus, след това той би трябвало да бъде убит и за САЩ да започне третата световна война.

Коментара ()

Вашият коментар