Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

С настъпването на щастливите коледни празници хората се юрват да търсят подаръци за себе си и най-близките си хора. Мнозинството купува тенджери, чаши или дебели пуловери, които едва ли някога ще бъдат облечени. Други са по-щедри и избират златни украшения за любимите си.

Има и такива обаче, които за празника са решили да се наградят с разцепване на езика, за да са в тон с най-последния писък на модата.

Изключително болезнената и в същото време скъпа пластична операция се оказва един от

най-предпочитаните подаръци

сред по-младите хора тази година.

След извършването на подобна процедура мъжът или жената се сдобива с т.нар. змийски език. С подобно чудо в устата няма как да не се превърнеш в център на вниманието навсякъде, където се решиш да си отвориш устата.

Цената на хирургична намеса, при която ти разделят езика на две

започва от 3000 евро,

но и солената сума не намалява интереса към нея.

Известен наш пластичен хирург е един от първите специалисти, извършили операция за разцепването на езика. Той дълго време се е борил със себе си преди да се съгласи да извърши операцията за създаването на змийски език. Преди да влезе в операционната, дори иска писмено разрешение от родителите, въпреки че пациентът му е на 23 години.

"Операцията беше успешна, но пациентът се върна и

пожела езикът му отново да бъде цял

Той така и не успял да свикне да се храни със змийския си език. Добре е, че интервенцията е обратима и двете половини могат да бъдат зашити, а езикът се възстановява и не остават белези", разказа пред "168 часа" специалистът .

Според неговите наблюдения с наближаването на Коледа все повече българи решават да се наградят за празника и с реконструкция на лице и тяло. Часовете се запазват месеци преди това, а редица клиники предлагат промоционални пакети при извършването на две или повече интервенции.

"Една от причините за големия наплив на хора в хирургичните клиники е прибирането за празника на голяма част от сънародниците, живеещи в чужбина - споделя още корифеят в разкрасяването на чужди физиономии. - По този начин те съчетават престоя си за почивните дни и доста по-изгодните процедури у нас."

Най- желаните операции от жените определено се оказват уголемяването на бюст чрез силикон, както и ринопластиката (пластика на нос). Запълването на бръчки и коригирането на устата пък са най-предпочитаните естетически интервенции.

Средно цените за нов бюст започват от около 3000 евро и стигат до 5000 евро. А възстановителният период отнема няколко седмици, докато изчезнат отоците. Ринопластиката струва от около 2000 до 4000 евро и отново трябват няколко седмици за възстановяване. Цената за запълването на лицевите и устните контури с ботокс и хиалурон е

от 100 до 400 евро

в зависимост от броя на зоните или инжектираните милилитри киселина. Противно на очакванията, че единствено чалгаджийки и плеймейтки си подаряват пластични операции за Коледа, се оказва, че и много

мъже от политическите и бизнес средите

също лягат доброволно на операционната маса. Хирурзите стриктно пазят в тайна техните желания, макар че пипнатото по лицата им се забелязва без особена трудност.

Мъжете също като жените са привърженици на ринопластиката, но някои се подлагат и на удължаване и удебеляване на половия член, липосукция, отопластика (пластика на уши) и блефаропластика (пластика на клепачи).

Кои са другите модни тенденции в пластичната хирургия и как точно се поднася нестандартната изненада за празниците, четете в печатното издание на в. "168 часа"