Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Един от най-екстравагантните милиардери в света идва в България. Богаташът с неостаряващ авантюристичен дух Ричард Брансън ще изнесе мотивационна лекция на българи, които търсят съвети за по-бързата си реализация в живота. 

А че Брансън се е реализирал повече от добре в живота, няма две мнения.  Собственикът на конгломерата от компании "Върджин груп" Ричар Брансън притежава някъде около 5 млрд. британски лири в банковите си сметки.  

Огромното му състояние съвсем не е най-интересната подробност от автобиографията на 66-годишния британец. В света е пълно с богати старчета, които рядко се показват иззад тъмните стъкла на лимузините си. 66-годишният Брансън е съвсем друг случай. Навремето в журналистическо интервю той заяви, че едва ли ще измисли начин как да пренесе огромното си състояние в задгробния живот и затова е по-добре да си го харчи, докато може. Милиардерът изпълни повелята си и похарчи стотици милиони за най-различни удоволствия като това да лети с балон през океана или да има свой тим от "Формула 1". Тези дни името му отново влезе в световния обзор, след като започна организираният от него тенис турнир Necker Cup. Това съвсем не е стандартното състезание, което се провежда в центъра на големия град. Брансън събира топтенисисти и популярни аматьори на личния си остров Некер в Карибско море.

"Сякаш бях попаднал в рая. Бели пясъци, кристалн сини води, страхотни приятели, с които се забавлявахме до зори", разказа преди време тенис звездата Новак Джокович, който се беше сдобил с покана за остров Некер. 

Тази година райското кътче отново беше атакувано от големи имена в спорта и световния шоубизнес. Сред тях този път беше и най-добрият български тенисист Григор Димитров. Историята мълчи по въпроса колко точно са получили Григор и останалите големи имена, които идват на острова. Каквито и да са им хонорарите, Ричард Брансън може да си ги позволи. Той никога не се скъпи, когато става дума за собственото му забавление. Още преди години британецът купува острова и започва да кани популярните спортисти, за да се попекат на слънце и да поиграе тенис с тях. Постепенно към идеята се присламчват и други богаташи, които също искат да видят от другата страна на корта играчи от ранга на Новак Джокович и Рафаел Надал. Приятелите богаташи на Брансън обаче трябва да си платят за тази привилегия. Тази година един мач с Григор Димитров струва 110 хил. евро, а домакинът на турнира ще даде всички тези пари за благотворителност. "Важното е на всички мои гости да им е весело. Животът върви по-леко, когато се забавляваме. Нищо не бива да е на всяка цена", отсича Ричард Брансън.