Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Морските бозайници са се доказали като ясновидци, лечители и ненадминати “акушерки” 

Все още няма категорични доказателства за съществуването на Атлантида, населявана от най-високоинтелигентната, но изчезнала раса.

Не е ясно дали тази древна култура не е плод единствено на мисълта и въображението на древногръцкия философ Платон, тъй като този митичен остров е споменат най-първо в неговите диалози "Тимей" и "Критий", а точното му местоположение все още не може да бъде определено. Въпросителните обаче не могат да възпрат легендите за тази земя на прогреса, като някои от тях дори разказват, че и днес сред нас живеят потомци на древните атланти, открили универсалните закони на Вселената чрез интуицията си. Смята се, че душите на членовете на може би най-древната цивилизация са се "преродили" в доказалите своята интелигентност делфини.

Най-голямата съкровищница на Атлантида представлявали скъпоценните знания на нейните обитатели. Твърди се, че само една малка част от медицината, практикувана от атлантите, днес дори стои в основата на китайската акупунктура.

Лечителската дарба може би е преминала като "наследство" у делфините, защото има предостатъчно свидетелства за тяхното благотворно влияние върху човешкото здраве.

Различни проучвания показват, че тези морски създания действително имат терапевтични умения и въздействат положително върху всякакви нервни и когнитивни разстройства и дори аутизъм при човека. Всеки, който е имал близък контакт с представител на тези красиви морски създания, може да потвърди, че в близост до тях човек бива завладян от внезапен прилив на енергия и безпричинна радост. Според редица изследвания това се дължи на силно развитата чакра на третото око на делфините. То ги превръща в ясновидци.

Доказано е, че близостта с тях действа много благотворно на нервната система на човека, чрез нейната стимулация от високочестотните звуци, които издават тези бозайници. С ултразвуковите вълни, които излъчват, делфините усещат вибрациите на даден увреден орган, дори на отделна засегната клетка у човека и им повлияват оздравително. Има достатъчно примери за видими подобрения на състоянието на деца, страдащи от синдрома на Даун, деца-аутисти и засегнати от церебрална парализа след контакт с делфин.

"Преродените атланти" успешно помагат и в борбата с депресията, психическите неразположения и дори проблемите с говора при хората. Учените смятат, че подводните звуци, на които се гради комуникацията на тези бозайници, имат изключително позитивно въздействие върху хората, които ги слушат.

Понякога делфините постигат резултати и там, където традиционната медицина не успява - като при случая на 8-годишния Ники Брайс. Момчето преминава през мозъчна операция още при раждането си и никога не проговаря. Медицинските специалисти го лекуват дълго, но без успех, макар да е сигурно, че за Ники няма никаква физическа пречка да контактува чрез думи с околните. Той обаче мълчи упорито, поне докато за първи път не се потапя във водата, за да поплува редом до най-обаятелните морски обитатели. Ники произнася първите си думи само след няколко дни забавления и игри в Центъра за човешки делфин терапия в Маями.

"Има някакво вълшебство, което се случва между

деца и делфини. Мисля, че ние никога няма да разберем напълно какво е то", сигурна е майката на Ники Брайс.

В успешното повлияване на различни неврологични заболявания делфините разчитат предимно на своите сонари, се посочва в доклад на Си Ен Ен.

Техният сонар, по-точно казано биосонар, е инструментът на ехолокацията, този великолепен процес, чрез който делфините възприемат заобикалящия ги свят с поразителна прецизност, като изпращат сигнали с различна честота (радиовълни, ултразвук, звук) и приемат отразената вълна. Такъв апарат притежават и прилепите.

Вроденият биосонар работи на принципа на активния сонар, който делфините използват за по-добра ориентация в подводния свят, където видимостта е значително намалена поради абсорбцията на светлината от водата.

Приема се, че сонарите на тези морски бозайници са не само техният компас, но и най-универсалното им лекарско оборудване. Чрез тях те излъчват честота, която успокоява дори по време на раждане както майката, така и новороденото. Така в ролята си на безпогрешни лекари делфините се доказват като специалисти и в един от най-сложните и болезнени физиологични процеси при човека - сдобиването с потомство. Кой би предположил, че

женските делфини са ненадминати "акушерки".

В това се убеждава лично руският учен Игор Чарковски, докато работи по своето подробно проучване на раждането под вода, смятано за един от най-естествените начини човек да дойде на бял свят в съвременната медицина.

По време на своите опити Чарковски и неговият екип подготвили една родилка да се сдобие със своя наследник в Черно море, като в дългоочаквания момент я потопили във водата на дълбочина от 60 см. В същото време се появили три делфина без предварително да са били "канени" на събитието. Те неусетно поели отговорността за израждането на бебето. Действията им се състояли в преминаването успоредно нагоре-надолу около тялото на жената, като отстрани изглеждало сякаш я сканират. Самата родилка била категорична, че се чувства невероятно и не изпитва никаква болка или страх, а дори е обзета от радост и удоволствие от случващото се.

Именно след този случай се слага началото на практиката по използването на делфини по време на раждане и днес много жени прибягват до тези благородни помощници. Според най-разпространените митове децата, които проплакват за първи път с подкрепата на тези морски специалисти, блестят с изключително висок коефициент на интелигентност.

Самите делфини раждат също с помощта на 2-3 "акушерки" от своя вид. Обикновено те раждат по едно малко и веднага щом то излезе от утробата на майката, тя го избутва до повърхността на водата, за да си поеме въздух.

Делфините притежават и уникалната способност да предават познанията си на следващите поколения.Те учат своите наследници как да използват инструменти, свързани с умения за ловуване и може би не само, които тези създания са развили и оставят като наследство на своите деца. Опитът се предава от майка на дъщеря.