Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Популярните двойки сякаш превъртат, щом се настанят в столичния квартал, и се впускат в тежки семейни войни.

Лудият репортер Даниел Петканов изхвърли от живота си красивата Александра Богданска чрез съобщение на фейсбук страницата си. Дани със сигурност не е осъзнавал какъв автогол ще си вкара, показвайки на публиката частица от своя живот.

Новината за тежката му раздяла с Алекс буквално взриви държавата. Стотици хиляди коментираха снимките на моделката, захапала пръста на неизвестен обожател. Други спореха в социални форуми и по телевизии кой къде е сбъркал от двамата младежи, които можеха много по-тихо и кротко да приключат всичко помежду си.

В най-напечения момент Петканов публикува и видео, в което Петканов спира на улицата, приближава се до колата и изхвърля в краката на приятелката си багажа й. Въпросното място се намира в кв. Горна баня, твърдят близки на Лудия репортер. Там живеят родителите му, а в най-щастливите си времена Дани и Алекс често остават в семейната къща на сем. Петканови. Там те могат да дават воля на силните си емоции.

Младите са щастливи, публиката ги обича, родителите очакват да се премине към нещо по-сериозно. Съдбата обаче има друг план и праща много болка както на Петканов, така и на неговата бивша любима. Двамата се разделят с гръм и трясък. Дали обаче става дума за лош поглед, или има друга причината за провалените отношения. Дали това, че са прекарвали толкова много време при родителите на Петканов в Горна баня, не им изиграва лоша шега. Защото този квартал сякаш носи проклятие на всички известни двойки, които са решили да се заселят там и да градят семейно щастие зад дебелите дувари на лъскавите си къщи. Списъкът на популярните в държавата, провалили интимния си живот с гръм и трясък, е дълъг. Там се започнаха скандалите между адреналинката Яна и мъжа й Ивайло Леков. Пак там футболната звезда Благой Георгиев и неговата Христина изстудяха един към друг и след това не успяха да залепят отново счупеното семейно щастие. Кръчмарският бос Петко Димитров също явно беше повлиян от мястото, когато се раздели с дъщерята на оръжейния бос Николай Гигов – Ели. Да не забравяме също така и тежките семейни проблеми на актрисата от "Под прикритие" Ирена Милянкова с бившия й съпруг Росен Чолов, който беше разследван за склоняване към проституция.

Дългият списък съвсем ясно доказва, че известните от софийския квартал Горна баня наистина страдат? Доста повече популярни и заможни живеят в Бояна и Драгалевци, но там няма драма. И да има, нищо не се е чуло. Докато точно в този район след Околовръстното се случиха толкова много публични раздели. Сякаш във въздуха се носи нещо, което кара богатите и популярни нашенци насила да се провалят в изкуството на любовта.

Местни хора твърдят, че лошата енергия се спуска от областта Бонсови поляни, която е над Горна баня. Някога там партизаните водят млади девици, за да им показват звездите, да се перчат с подвизите си и да правят кърска любов. Когато нагонът е утолен, героите си хващат шапките и изоставят своите жертви да тъжат за счупените идеали и изгубената си невинност.

Та още от онези мрачни комунистически времена нещо се е пропило в земята и сега караха хората да се хващат за косите по най-незначителни поводи. Точно тази история със соцпроклятието няма как да бъде проверена. Но фактите са си факти и не бива да бъдат пренебрегвани.

Особено ярък пример за провалена горнобанска двойка са адреналинката Яна и бизнесменът Ивайло Леков. Всичко започва като красива приказка от най-новия народен фолклор. Тя е красива и секси, а след влизането си като адреналинка в "Господари на ефира" бързо трупа известност. Той от своя страна има достатъчно пари в портфейла, за да отговори на подобно русо предизвикателство. Красивата приказка продължава и с раждането на сина им Емил през 2009 г.

През последните години обаче в България младите сякаш се подчиняват на негласното споразумение щом се възпроизведат, моментално да вървят към тежък развод.

При Яна и Ивайло ситуацията излиза извън контрол. Двамата за рекордно кратко време изтриват от мозъчните си платки хубавите съвместни мигове и започват военни действия с невиждана ожесточеност. Семейните им проблеми стават обществено достояние, след като в интернет се появява порноклипче с участието на Яна. В началото тя отрича да е жената, която е снимана, но впоследствие обвинява бившия си съпруг, че нарочно е пуснал компрометиращия материал, за да я злепостави публично. А крайната му цел е да спечели в съда родителските права над малкия Емо. Доскорошните съпрузи вече са си разделили недвижимото имущество, наговорили са си достатъчно тежки обиди и единствено детето им остава като възможност да се нараняват един друг. И те се впускат в тази игра с усърдие.

По едно време Яна обявява на всеослушание, че мъжът й е отвлякъл детето и не й дава да го вижда, въпреки че по това време съдът вече й е дал пълни попечителски права. Оказва се, че в държавата ни не са измислени и вкарани в употреба достатъчно ясни закони, които да решат подобен проблем по най-бързия начин.

Яна се принуждава да прати съдияизпълнител при бившия си, за да вземе той детето. Ивайло Леков обаче спокойно обяснява на съдията и телевизионния екип, който го следва, че е най-добре той да се грижи за малкия Емо.

"Синът ми има много по-голям шанс в живота, ако остане в средата, която аз съм му предоставил, ако се възползва от интелекта на близките ми и социалните ми контакти", твърди бащата и показва на телевизионния екип на Би Ти Ви детския кът, който строи в двора на къщата си в Горна баня.

Съдияизпълнителят си тръгва с празни ръце, но бившите съпрузи поне за известно време заравят томахавките. След като се е вдигнал достатъчно медиен шум, Емо се връща при майка си. И нещата се успокояват до 2015 г., когато Яна отново се появява в ефира, този път на Нова телевизия, за да разкаже, че отново е отделена насила от детето си. Тя твърди, че бившият й мъж дори е записал Емо на училище без нейното знание и тя успяла да го види чак на 15 септември. А от следващите й разкази добре става ясно докъде могат да стигнат мъж и жена, които първо са се обичали, а след това са пуснали омразата в сърцата си.

"Извиках полиция, но униформените обясниха, че не могат те да решат случая и ни приканиха да отидем с тях в РПУ-то. Бившият ми обяви, че двамата с Емо ще се качат в неговата кола и ще дойдат. Обясних на полицаите, че това е лъжа и той ще си тръгне. Затова и един от тях се качи в колата на Ивайло. Той отпраши с мръсна газ и впоследствие наистина се прибрал в Горна баня, изоставайки полицая на една от разнебитените улици там. Чувствам се напълно безпомощна", проплака тогава Яна Христова, която намекна, че е била и обект на физическа агресия от страна на бившия си съпруг.

За шамари и тормоз се говореше и покрай връзката на скандалния бизнесмен Росен Чолов и манекенката Ирена Милянкова. Двамата в продължение на 14 години обитаваха луксозната му къща в кв. Горна баня. През по-голямата част от това време Ирена е нещастна, както самата тя ще признае по-късно. Милянкова едва на 14 се влива в редиците на модна агенция "Визаж". Малко след това е забелязана от Росен Чолов, който я взима под крилото си. Впоследствие младата манекенка ще му роди 4 деца. Чолов обаче е известен в манекенските среди като изключително ревнив и деспотичен мъж. Половинката му трябва да търпи тези му особености на характера и да се съобразява изцяло с неговото мнение. Проблемите на семейството се задълбочават, след като Чолов е вкаран в ареста за склоняване към проституция. След продължително разследване повечето обвинения отпадат, тъй като защитените свидетели един по един се отмятат от показанията си. Проблемите на Чолов с правосъдието съвсем нормално привличат цялото му внимание. В този момент Ирена Милянкова успява да се откъсне от влиянието му и да напусне фаталния столичен квартал. Много малко след това се усеща сериозно разведряване на личния й живот. Брокерът на луксозни имоти Никола Чолаков я кани на вечеря и от дума на дума двамата се събират да живеят заедно. През април Милянкова роди петото си дете от Никола, а след това двамата си обещаха да вдигнат скромно сватбено тържество, с което да узаконят любовта си.

Доста по-пищна беше сватбата на Петко Димитров и красивата танцьоркаот "Денсинг старс" Яна Акимова. Преди да се случи щастливото събитие обаче, Петко преживя една бурна връзка с Ели Гигова. Дъщерята на оръжейния бос Николай Гигов в един момент реши, че не може повече да посещава къщата на любимия си в Горна баня. Беше й дошло до гуша да чете в жълтите медии за нощните изяви на своя любим. Факт е, че Петко и Ели доста цивилизовано прекратиха връзката си и дори да е имало силни емоции при раздялата, те си останаха само за вътрешна консумация.

Един прекрасен ден Ели напусна дома и повече не се върна. Така както го направиха моделката Александра, адреналинката Яна и манекенката Ирена. Мъжете им останаха да си гледат просторните имоти в набиращия популярност сред богаташите квартал. Но има и изключение. Бившият футболен национал Благой Георгиев напусна семейното гнездо, оставяйки го на бившата си половинка Христина. Красивата гимнастичка и футболистът бяха двойка за чудо и приказ поне докато не се преместиха да живеят на тиха и много зелена уличка в Горна баня. С настаняването в новото жилище на огромната им желязна порта почукаха първите проблеми. Бившата гимнастичка беше бременна в седмия месец с дъщеря им Йоанна, когато Благо излетя от гнездото и кацна в постелята на фолкпевицата Лияна. Съвсем нормално се вдигна олелия до небето, а Благо на няколко пъти си изпускаше нервите. В крайна сметка той реши да се върне при Христина, тя му прости и двамата създадоха сина си Давид. Дори и това щастливо събитие не успя да развали проклятието, което явно тегне над известните в Горна баня. Благо пак не издържа на монотонния семеен ритъм и се хвърли в обятията на изкусителната рускиня Есмер. Дори изключително силно рекламираната му набожност не успя да го възпре от новата авантюра. Георгиев сигурно се е надявал, че ще изкупи вината си, ако се моли горещо в параклиса, който беше построил до сами къщата си. Но и тук удари на камък. Оказа се, че религиозната постройка е вдигната на чужда земя. Собственикът си потърси правата в съда и багер дойде да срине параклиса на Благой, а с това беше унищожена и последната му връзка с квартала, който му донесе по-малко щастливи мигове и повече проблеми.