Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

- Г-жо Балаян, защо много мутри оцеляват след стрелби, взривявания, с куршуми в главата? Има ли нещо в психическата им нагласа, което ги отличава от обикновените хора?

-Те нямат избор. Всяка жива материя се адаптира към своята цел.

Така и тези хора са адаптирани към своята среда, имат изработен психически имунитет, който изгражда физическия им имунитет.

Това е психосоматика.

Те живеят по свои

правила и закони,

те имат своя вяра, непонятна за нас, свои стандарти за справедливост и честност, също неразбираеми за обикновените хора, свои цели.

Те са приспособени към този свой свят.

Същото е с хората, които имат силна вяра, силно желание - тогава тялото се адаптира по начин, който позволява на човек да постигне мечтата си. Ще ви дам един пример. Руската императрица Екатерина Велика не знаела как да овладее чумната епидемия през 1771 г. Влюбеният в нея граф Григорий Орлов й обещал, че ще я спре. Тя го помолила да не тръгва, защото се опасявала, че и той ще умре, но Орлов бил непреклонен.

Той успокоил хората в градовете, където върлувала чумата, убедил ги да съдействат на докторите, наложил нови санитарни правила и за всеобщо учудване чумната епидемия била прекратена.

Той бил силно влюбен и имал своята голяма цел – да успокои хората, обхванати от панически страх, и заедно с лекарите да преборят болестта.

Влизал при заразените и показал на всички, че

при определени правила болестта може

да бъде овладяна

Всъщност това състояние на голяма обич в комбинация с висша цел му създава невероятен имунитет, благодарение на който оцелява.

- Едва ли такива висши цели дават сили на престъпните босове?

- И те имат своите големи цели, неразбираеми за нас. За да ги реализират, те са много добре адаптирани

към улицата и

към всичките й изненади

Затова за тях оцеляването не е проблем. Това е с години изграждан имунитет, както при хората, живеещи в пустинята, в планината.

Отмъстителността в тези среди също може да е цел, макар и непонятна за повечето хора. Обикновено техните цели им дават кураж да живеят именно по този начин и организмът им до такава степен привиква с това, че в нито една ситуация не се предава.

Бандитите са свикнали да живеят в риск. Нервната им система, всичките им сетива, психиката им са настроени в режим оцеляване, това е основната им задача.

Смята се, че Сталин заимства метода за достигане на човешкия предел от една много спорна личност - философа Георги Гурджиев.

Той успява да докаже с опити, че човешкото тяло е една машина, която може да се управлява. Той дори предизвиква авария, при която тялото му буквално е разбито, но той показва, че и в тази ситуация може да го контролира.

Как се създава специмунитетът, четете в хартиеното издание.