Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Поли Генове стана четвърта на Евровизията и се похвали, че светът най-сетне е разбрал какво може България. Поли беше в еуфория и може би заради това се поизхвърли, но за едно нещо е права. Този месец светът наистина ще обърне поглед към родината ни, и то не заради доброто представяне на госпожица Генова.

Очертава се юбилейният мач на Христо Стоичков да засенчи тотално изминалата "Евровизия". На стадион "Васил Левски" ще е претъпкано с популярни личности от всички сфери на обществено-политическия и икономически живот.

Стана вече дума, че на терена ще се разтъпчат футболни легенди от ранга на Марадона, Дзола (повече за италианския маестро Джанфранко Дзола четете на 43-та стр.), Баджо и куп други звезди от близкото и по-далечното минало.

Но във ВИП ложата също ще е интересно. Специално за мача идват шейхове, които със сигурност могат с лека ръка да платят външния ни дълг. Едни от най-влиятелните представители на фамилията, която управлява Кувейт, са решили да уважат шоуто на Камата. До тях ще седне и бившият президент на "Барселона" Жоан Лапорта. Около него ще са още куп влиятелни бизнесмени и спортни ръководители. Дори веселата част ще се изнесе от много известни люде. Поздрав към своя добър приятел ще отправи прочутият оперен певец Хосе Карерас. А за тези, които обичат балканските ритми, ще пее големият сръбски изпълнител Мирослав Илич.

Не е никак чудно при това положение, че хората буквално ще се избият, за да си намерят билет за мача. В миналия си брой "168 часа" разкри, че цените на билетите са скочили от 18,88 до 150 лева. Е, сега вече говорим за още по-космически суми от порядъка на 500 лева.

Щастливците, сдобили се с пропуски, ще станат свидетели на зверски мерки за охрана на стадиона. Вероятно те са следствие от звездното присъствие на терена и по трибуните. На феновете ще им е забранено дори да си носят фотоапаратите, за да се щракнат за спомен. Никакви снимки и видеа и всеки ще трябва да се оправя със смартфона.

Голямата олелия преди мача подсказва най-добре колко е силен интересът към събитието. Самият Стоичков успя да нагнети напрежение, и то не само с обръщението си към феновете. Испански медии твърдят, че Камата може да си има сериозни проблеми с властите в Испания. Преди дни Камата се подигра с "Реал" (Мадрид), пускайки в социалните мрежи снимка на прасета, които играят футбол. Нищо чудно от Кралския клуб да си потърсят правата в съда.

Стоичков едва ли в момента си слага този проблем на сърцето. Чака го посрещане на десетки ВИП гости, след това мач, а впоследствие и луд купон.