Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Фюрерът на Третия райх Адолф Хитлер вярва в съществуването на Граала и неговата мощ.
През 1943 г. по негова заповед Хайнрих Химлер изпраща в Лангедок германска научна експедиция, която търси Граала в местността, близка до село Бугараш. До края на войната нацистите са убедени, че намирането му ще донесе триумф на фюрера. Той има огромни познания по окултните измерения на тази тема, като твърди пред сътрудниците си, че реликвата е алхимичен символ на епифизната жлеза, наричана от традицията Третото око, че с невиждана мощ освобождава закърнелите способности на човека да предвижда бъдещето, а също има функцията на шифър, отключващ Летописите на времето.
Френският историк Жан-Мишел Ангебер написа книгата ”Хитлер и традицията на катарите”. Той доказва, че германският фюрер, чиито агенти по негова заръка намират и изследват хиляди древни ръкописи, е убеден, че братството е било пазител на реликвата.
Авторът твърди също, че катарите в Южна Франция дълго съхраняват Граала в Монсегюр, после той е скрит в околностите му,а Фюрерът неистово иска да го притежава, впрягайки цялата си безскрупулност и германската държавна машина в откриването му. За това свидетелства и запознавалия се с него заради общите им интереси към легендата (през виенския период на бъдещия диктатор) учен д-р Валтер Щайнер, който през Втората световна война става съветник на Чърчил по въпросите за психологическия портрет на Хитлер. Запознава редовно британския премиер с окултните увлечения на фюрера и тяхното отражение върху решенията му. Така помага на Лондон да изградят стратегията си за противодействие срещу агресията на Третия райх. Особено внимание се обръща на Хитлеровото убеждение, че ще открие Светия Граал и ще го използва за завладяването на света.

Диктаторът е убеден , че композиторът Рихард Вагнер, който отива в Рен льо Шато като на поклонение, е кодирал в операта си „Парсифал” тайната му, както и събития от IX век, които ще се повторят през XX.
Фюрерът е убеден, че ще обърне хода на войната „пет минути преди дванадесетия час”, както обича да се изразява. Твърди, че чрез Граала виждането на бъдещите събития ще се превърне в нещо ежедневно, част от обучението на арийската младеж.