Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

С МОТИКА В РЪКА: Играчите във “Фермата” бяха заети с тежки селскостопански задачи.
С МОТИКА В РЪКА: Играчите във “Фермата” бяха заети с тежки селскостопански задачи.

Двете телевизии ще ни атакуват с приличащи си готварски предавания

Двете най-гледани частни телевизии изразходват изключително много време и енергия във взаимното шпиониране. По-интересното е, че взаимното дебнене не е с цел да се пуска нещо различно от врага, а напротив. Би Ти Ви и “Нова” се цакат с почти едни и същи предавания.

По-простичко казано - щом едната телевизия реши да прави музикално риалити с танцувални елементи, другата моментално вади от ръкава почти същия коз. Така на зрителите им е отредено да гледат много сходни шоупрограми.

На пръв поглед "България търси талант", което се излъчва по Би Ти Ви, и "Денсинг старс" по “Нова” се различават, но дали наистина е така? В шоуто на талантите над 50 процента от участниците опитват да впечатлят публиката с рап, денс или народни танци. Значи всички танцуват, а съдии ги оценяват.

Още по-интересен е случаят със "Семейни войни", което се завръща в ефира на “Нова”. То също си има своя братблизнак в Би Ти Ви - "Мама готви по-добре". Какво му е общото между игра за семейства и готварско шоу, ще попитат зрителите. Има много

сходни елементи

и те ще си проличат още в началните епизоди на двата формата. В първия случай две семейства ще се състезават, отговаряйки на въпроси. Във втория случай пак ще има семейни войни, но битката ще е на кухненския плот.

Двете най-гледани телевизии ще се изправят една срещу друга и с още две готварски предавания. По “Нова” ще върви "Черешката на тортата", а по Би Ти Ви ще гледаме втори сезон на "Мастър шеф".

Става дума за добре познати номера, които целят да ударят бизнеса на конкурента. През лятото “Нова” стартира по-рано от предвиденото "Биг брадър", а в предаването освен кандидати за слава бяха вкарани също домашни животни като кокошки, гъски, патици. Преди началото на риалити формата продуцентите обявиха, че новите съквартиранти ги чакат селска идилия и спокойствие, но и задължението да се грижат за своята птицеферма. Да ви звучи познато?

Само няколко седмици по-късно основният конкурент пусна своя формат "Фермата", в който непознати на широката публика хора също се събраха да живеят на едно място и също трябваше да се грижат за домашни животни.

"Световна практика

е основните конкуренти в телевизионния бизнес да играят с подобни мръсни номера. Телевизията Х разбира, че Y ще пуска готварско шоу. Х моментално спретва подобен формат. Набързо изработеният проект може и да не се радва на особен зрителски интерес, но тук целта е друга - да бъде откъсната аудитория от амбициозната и далеч по-скъпа продукция на конкурента.

Какъв е другият хитов номер в съревноваването на телевизиите четете в хартиеното издание на "168 часа".