Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Единият от братята убийци с досие за кражби и шофиране пиян


18-годишен беше убит на улицата във Враца. На 12 януари той е шофирал по една от централните улици.

Според свидетели около 13 ч две коли се засекли лошо на тясната и пълна с паркирани автомобили улица “Иванка Ботева” близо до Дома на техниката. От спрелия джип изскочили трима яки мъже, които с боксове и ритници се нахвърлили върху 18-годишния водач на другата кола Тодор Йорданов.

При схватката той паднал, твърдят очевидци. Минувачи се опитали да му помогнат.

Младият мъж паднал безжизнен на тротоара и уплашени свидетели веднага са подали сигнал на тел.112 за помощ. Линейката е пристигнала чак след 15 минути. 

На мястото на инцидента пристигнала и майката на момчето, която работи на дюнерите срещу популярното във Враца кафене „Тракийска принцеса”.

За побоя полицията е задържала на място 32-годишния Иван Петров. Неговият брат - 36-годишният Денислав, който също налагал жестоко ученика, избягал преди идването на униформените. Малко по-късно Денислав е отишъл сам в районното полицейско управление, придружен от адвокат, уточниха от вътрешното ведомство. По данни на полицията мъжът е регистриран за кражби и шофиране след употреба на алкохол.

Братята са известни в града с необузданата си агресивност и често предизвиквали скандали, твърдят запознати. Избягалият от мястото на побоя Денислав има криминално досие за поредица кражби и шофиране в пияно състояние.

Граждани, станали свидетели на побоя, оказали първа помощ на пострадалия и той бил жив до пристигането на екипа на Центъра за спешна медицинска помощ. Момчето е откарано в спешното отделение на врачанската болница, но лекарите не са успели да го спасят.

Биячите са собственици на автокъща.

Убитото момче пък е дванайсетокласник в местна гимназия. То е било с приятелката си, която е в шок.

В хода на предприетите заградителни действия, в района на инцидента, е задържан по-малкият брат, а другият е успял да избяга и е обявен за издирване, съобщиха от пресцентъра на МВР.

По първоначална информация, двамата братя и младежът не са се познавали. Според очевидци спорът започнал, след като младежът, който шофирал лек автомобил, натиснал клаксона, докато родствениците пресичали пътното платно.

Журналисти от местния вестник "Зов" са успели да заснемат как Денислав П. държи ръцете на момчето, докато брат му го бие.

В хода на разследването са установени множество свидетели, които в момента се разпитват в РУ-Враца.

По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е прокуратурата.