Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В риалити формата “Стажантът” милиардерът и  кандидат-президент на САЩ издирва мениджъри, нашата телевизия също се оглежда за богаташ, който да поеме тази роля 

Би Ти Ви се довери на безпогрешния нюх на Доналд Тръмп в издирването на печеливши телевизионни проекти. Частната телевизия е решила да прави риалити формат, който е създаден от американския милиардер и настоящ кандидат президент на САЩ.

Става дума за шоуто „Стажантът”, в което Тръмп издирваше топмениджъри, които да бъдат назначени на отговорни постове в неговите компании. Идеята е сравнително проста, но за сметка на това ефектна. Един от най-богатите хора в света събира 18 човека, разделени в два отбора по 9. Всеки от тях е минал през серия от кастинги и е показал достатъчно впечатляващи качества, за да се класира във финалната 18-ица. Двата отбора започват люта битка в най-малко 15 различни задачи, свързани с успешни решения в маркетинга, продажбите, управлението на ресурсите и другите важни лостове, движещи големия бизнес.

„Идеята е хубава, но е трудноприложима в нашите условия. Чудя се откъде ще се намерят 15 топспециалисти, които на всичкото отгоре не са професионално заети.

В САЩ с лопата да ги ринеш, но тук всеки качествен кадър е вързан с договор и едва ли ще си рискува работата, за да участва в шоуто”, обясни пред „168 часа” медиен анализатор. Големият въпрос на този етап е кой ще бъде главното действащо лице в българския формат. На американците им е лесно – имат си достатъчно милиардери със стотици различни компании, които на всичкото отгоре са и отворени към медийно внимание. В България ситуацията е съвсем различна. Богаташи има достатъчно, но всичките предпочитат да стоят встрани от светлината на прожекторите и да трупат милионите си, без да вдигат шум около себе си. При всички положения от Би Ти Ви вече имат фаворити за тази нелека роля. Техният избраник ще трябва да участва в изморително шоу и на всичкото отгоре да гарантира, че победителят ще получи престижен пост с внушителна заплата

 и възможност за развитие.

В случай че всички тези условия бъдат изпълнени, успехът на шоуто е гарантиран. В САЩ досега са излъчени седем сезона на предаването по Ен Би Си и всичките се радват на изключителен успех. Самият Тръмп твърди, че за него е удоволствие да участва в съревнованието на млади и амбициозни хора, които са готови да се избият помежду си в стремежа да докопат бляскава кариера.

Тази година милиардерът трябваше да се раздели със своето шоу, и то не заради ниски резултати. Желанието му да стане президент на най-влиятелната страна в света е несъвместимо с ролята му на тв звезда. Той трябваше да напусне шоуто, за да започне изморителната си предизборна кампания. Преди това обаче Доналд Тръмп си намери достоен заместник в лицето на терминатора Арнолд Шварценегер. Мускулестата кинолегенда и бивш губернатор на Калифорния впечатлил продуцентите с мащабната си творческа и бизнес кариера.

„Като губернатор той ръководеше 300 000 служители и бюджет от стотици милиарди долари След това направи успешни инвестиции в спорт и недвижими имоти, които се оказаха изключително успешни. За ролите му в световното кино няма и какво да се говори. Г-н Шварценегер ще направи още по-популярно нашето шоу по целия свят”, категорични са шефовете на телевизия Ен Би Си, която излъчва шоуто.

Колегите им от Би Ти Ви също се надяват, че световният интерес към „Стажантът” ще зарази и българската аудитория, която да възприеме добре новия риалити формат.