Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

От публикацията се разбира, че възможността за сделка с този актив проучва BC Partners
От публикацията се разбира, че възможността за сделка с този актив проучва BC Partners

Известната като Etisalat телекомуникационна компания от Обединените арабски емирства обмисля дали да придобие United Group, компанията - собственик на "Виваком" и "Нова тв" в България и на много други активи на Балканите.

Това пише "Блумбърг", макар ден по-късно E& (както още се нарича Emirates Telecommunications Group Co.) да отрече да прави каквито и да било крачки в тази посока.

Същевременно, отбелязва E& в бележка на сайта на фондовата борса на Абу Даби (където е базирана), "съгласно корпоративната ни стратегия E& постоянно преглежда значимите пазарни възможности с цел да максимизира стойността за акционерите".

Събеседниците на "Блумбърг", обратно, твърдят, че има разисквания за придобиване, но те са в начален етап, докато възможността се оценява. Ако тази информация отговаря на действителността, собственикът на "Юнайтед" може да поиска около 8 млрд. евро.

От публикацията се разбира, че възможността за сделка с този актив проучва BC Partners, въпросният собственик на United Group, и продажбата може и да не се ограничи до един купувач, а решението може да се обяви още през май.

Активите на "Юнайтед груп" в България включват "Виваком", "Нова броудкастинг груп", оператора на сателитна телевизия "Булсатком" и много други. E& същевременно вече има активи в България, след като придоби контролен пакет в тези на PPF (групата на загиналия в катастрофа чешки милиардер Петр Келнер) в България, а чрез тях има дял в Yettel, пише "Дневник".