Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кметът на Дупница Първан Дангов. СНИМКА: Личен профил във фейсбук
Кметът на Дупница Първан Дангов. СНИМКА: Личен профил във фейсбук

Кметът на Дупница Първан Дангов окачи на пилона пред общината днес руското знаме, редом до българското и това на Европейския съюз. Информацията потвърди и самият Дангов като допълни, че е получил обаждане от Държавна агенция "Национална сигурност", знамето да бъде свалено. 

Флагът обаче на два пъти свалил днес Николай Табаков, общински съветник от "Демократична България" и кандидат за депутат в предстоящите избори. Вторият път го изхвърлил и в близка кофа за смет, защото след първото сваляне, знамето отново било качено на пилона.

Не виждам нищо лошо в това, руското знаме да бъде пред Общината в днешния ден", каза Дангов и допълни, че ние не сме преустановили отношенията си с Руската федерация. "Що се отнася до кофата, ще сезирам съответните органи", каза пред БТА Дангов.

Действах под афект, площадът е озвучен със "Ставай страна огромная", а на пилона пред Общината се вее руското знаме, каза за БТА Табаков, който призна, че на два пъти е свалил днес флага от пилона пред общинската сграда.

На мястото днес следобед е имало и полиция, казаха очевидци. От полицията в Кюстендил казаха, че има подаден сигнал, по който се работи, а за случая е уведомена прокуратурата.

Русия сама се изключи от Европа. Добре е да се напомня на тези, които не го разбират - както го прави общинският съветник от ДСБ в Дупница Nikolai Tabakov. Гледайте клипчето без звук, ако не искате да се ядосвате...

Публикувахте от Надежда Табакова в Четвъртък, 9 май 2024 г.